Trakya Gazeteciler Derneği tarafından rahmetli Bahri Dinar adına gazetecilik yarışması düzenlendi.
Yazılarında bu değerli insana en çok yer veren bir köşe yazarı olarak ben de bu yarışmaya katıldım . Sağ olsun seçiciler beni de ödüle layık görmüş.
Geceye protokol mensupları da katıldı. Böylece mahalli basına verdikleri değeri gösterdiler .Özellikle Edirne Belediye Başkanı  Filiz Gencan Akın gecede yaptığı konuşmada mahalli basınımız için olumlu uyarılarda  bulundu, her zaman destekleyeceğini ifade etti.
Trakya Üniversitesi Rektörümüz Prof  Dr. Mustafa Hatipler de  mahalli basının  önemli  konularına değindi. Bunlardan mahalli basın yetkilileri ders çıkarmalı.
Öyle afra tafra yaparak gazetecilik adına caka satanlar, gazetecilik sınırları aşan anlayışları ile   mahalli basın güçlenemiyor. 
İlimizde bildiğim kadarı ile ona yakın gazete var. Bunların ortalama tirajı 200   civarında. Bu sayı ile gazetelerin varlığını sürdürmesi çok zor.
-----------------------------------------------------------------------------
MAHALİ GAZETELER EVLERE VE İŞYERLERİNE GİRMELİ
Bugün ilimizde çıkan gazeteler resmi kurumlar ve az sayıda adreslere ulaşıyor. Gazete satış büfelerinde 
İse ilgi az. Neden her köye, her kahveye her esnafa  mahalli gazete ulaşmasın . Bunun sorumluluğunu biraz da mahalli basın kurumları kendilerinde aramalı. 
Ülkemizin bazı illerinde mahalli basına ilgi bizden  daha yüksek. Oralardan ders almalıyız. Sosyal medyanın etkinliğinin her geçen gün artması  mahalli basına ilgiyi azaltıyor. 
Gönül isterdi ki o gecede yapılan konuşmalarda  bu konu da gündeme gelsin. Mahalli basının güçlenmesi için  gereken yerlere uyarı yapılmış olsun.
Mahalli basına ilgisizlik en çok orada yazı yazanları üzüyor. Okunmadan bir kenara atılan gazeteler. mahalli basınımız için üzülecek durumdur. 
Varlığını sadece reklama bağlayıp basının güçlenmesi için çaba harcamayanlar. bir süre sonra  gazetelere ilginin daha da azaldığını görecek. Bu alandaki imkanları da son bulacaktır. 
Dileğim o ki  tüm basın kurum yetkilileri  ve uzmanların da katılacağı bir toplantıda mahalli basının sorunları masaya yatırılıp soruna çözüm aransın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.