Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'nın eğitim programı kapsamında, Deveci Han Kültür Merkezi'nde yapılan eğitimde ETUS şoförlerinin mesleklerinde karşılaştıkları stresli olaylar karşısında nasıl davranmaları, öfkenin kontrolü, yolcularla iletişim konularını kapsayan bilgiler verildi.
Eğitim Programı açılışında söz alan ETUS Başkanı Hakan Giyik, “Kent içi ulaşımda görev yapan şoförler stresli bir iş yapıyorlar. Bu seminerde uzman arkadaşlarımız bizlere stresle nasıl başa çıkılacağı, yolcularla nasıl iletişim kurulacağı konularında aydınlatıcı bilgiler verecekler. Bu eğitimin hazırlanması, şoför arkadaşlarımıza sunumu konusunda bizden desteklerini esirgemeyen Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ve İl Müdürü Bilgin Özbaş'a teşekkür ederim. Yapılacak eğitimin tüm meslektaşlarıma ve Edirnelilere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, konuşmasında, “ Edirne'mizin en ağır yükünü taşıyan, değerli arkadaşlarım, her mesleğin kendine özgü zorlukları vardır. Ancak hizmet sektöründe görev yapan sizlerin çok daha ağır bir yükü olduğunu biliyorum.
“ŞOFÖRLERİN HATALARININ TELAFİSİ YOKTUR”
Toplumda hizmet verirken herkesi memnun etmek mümkün değildir. Örnek vermek gerekirse, bir terzi mesleğini yaparken hata yapmış olsa Restbet da yenisini yapabilir. Bir marangoz, kaportacı yaptığı hatayı telafi edebilir. Ancak şoför arkadaşlarımızın böyle bir şansı yoktur. Hatayı telafi etmek mümkün değildir. Sizler mesleğinizi icra ederken hata yapma gibi bir lüksünüz bulunmamaktadır.
Toplumun en üst tabakasında olan insanlarla karşılaştığınız gibi, aynı anda en alt tabakadaki insanlarla da karşılaşabiliyorsunuz. Dünyanın en neşeli insanı ile karşılaşacağınız gibi, aynı anda dünyanın en hüzünlü insanı ile de karşılaşabilirsiniz. Bir düşünün, hastanede eşi yeni doğum yapmış yeni baba olmuş dünyanın en keyifli insanının yanında, bir yakınını kaybetmiş birisini de aynı araçta taşıyorsunuz. Tacizcisine de madde bağımlısı olanını da engelli olan vatandaşları da şehit ve gazilerin yakınını da aracınızda taşıyorsunuz.
“HER KOŞULLARDA GÖREVİNİZİ SÜRDÜRÜYORSUNUZ”
Kar kış yağmur, soğuk sıcak demeksizin sürdürdüğünüz bu mesleği devam ettirirken zaman zaman bir araya gelerek, eksiklerinizi ve fazlalarınızı kontrol etmeniz, kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Bu eğitimin sizlere de vatandaşlarımıza da Edirnelilere de faydalı olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Sosyolog Nil Uçak Kaleşçi tarafından empati, öfke kontrolü, stresle baş etme yöntemleri konularında sunum yapıldı. Eğitimin ardından şoförlerin soruları cevaplandırıldı. ETUS yöneticilerinin yanı sıra sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat Yardımcısı Selen Erden görevli meslek elamanlarının da katıldığı toplantı sonunda eğitim seminerine katılan 1. Grup Şoförlere sertifikaları verildi.
ETUS ŞOFÖRLERİNE, EĞİTİM
ETUS ŞOFÖRLERİNE, EĞİTİM
EditörEdirne'de kent içi ulaşım hizmetinde görev yapan, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ETUS şoförlerine “Etkili İletişim ve Stresle Başetme” konularını kapsayan eğitim verildi.