EDİRNE’YE BEYAZ GELİNLİK

Önceki akşam itibariyle etkili olan kar yağışı Edirne’yi beyaza bürüdü ve kentin tarihi noktalarında oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. Edirne Belediyesi’nin aldığı önlemlerle kent merkezinde bir sorun yaşanmazken; Edirne Valiliği talimatlarıyla harekete geçen Edirne İl Özel İdaresi ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu ilçe ve köy yollarında yaşanan sorunlar kısa sürede çözüldü. Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, tüm köy yollarının açıldığını ve hiçbir noktada bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Edirne’de kar yağışının etkili olacağı açıklanmıştı. Önceki akşam itibariyle başlayan kar yağışı gece boyu devam etti ve kenti beyaza bürüdü. Kentin tarihi noktalarında kar yağışı nedeniyle adeta kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Edirne Belediyesi ekiplerinin kar yağışı başladığı andan itibaren çalışmaya başlamasıyla, kent merkezinde bir sorun yaşanmadı. Edirne Valiliği talimatlarıyla harekete geçen Edirne İl Özel İdaresi ekipleri de ilçe ve köy yollarında yaşanan sorunlara hızlı bir şekilde müdahale ederek, yaşanabilecek olumsuzlukları önledi.

“KAPALI YOL KALMADI”

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatlarıyla İl Özel İdaresi ekiplerinin sorunlara anında müdahale ettiğini belirterek, “Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar neticesinde tüm ekiplerimiz teyakkuza geçirildi. Bir kriz masası oluşturuldu. Bu işin başındaki Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve Genel Sekreterimiz; sahaya inerek gerekli müdahaleleri yaptılar. Sabah saatlerinde Genel Sekreterimiz Alaaddin Uğur, Uzunköprü’ye giderek çalışmaları inceledi. Lokal olarak kapanan yollar vardı, ancak müdahaleler sonucu tüm yollar açıldı ve Uzunköprü’de kapalı yol kalmadı. İl Genel Meclis Üyelerimiz de bizzat olay yerinde çalışmalara katıldı. En çok kar yağışı Lalapaşa ilçemizde görüldü. Yoğun kar yağışının bulunduğu noktalarda ekiplerimiz sabah erken saatlerde greyderlerle, kamyonlarla çalışmalar yaptılar. Sayın Valimiz Ekrem Canalp’te bizzat olay yerine giderek gerekli talimatları verdi ve köylerimizi ziyaret etti. Buradaki çalışmalar da kısa sürede sonuçlandı ve kapalı yol kalmadı. Kış lastiği olmadığından dolayı yolda kalan araçlara da yine ekiplerimiz müdahale etti ve bir sorun yaşanmadı.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

banner8
Haberler