9/8’LİK TAVA CİĞER DERSİ

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Akademi Rumeli’nin atölye çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne Tava Ciğeri hakkında söyleşi yaptı. Gerçekleştirilen söyleşi-uygulama dersinde; hem tava ciğer pişirildi hem de 9/8’lik ezgiler eşliğinde göbek atıldı.

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Akademi Rumeli’nin dünkü atölye çalışmasında; Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Balkanlardan gelen öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle Edirne Tava Ciğeri hakkında söyleşi-uygulama dersi yapan Dinar, “Benim için çok güzel bir gündü. Bugün 9/8’lik tava ciğer dersi verdik.” ifadelerini kullandı.

DİNAR: “ÇOK GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK”
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, burada yaptığı açıklamada, “Tava ciğer dersini verirken hem eğlendik, hem ders yaptık. Çok güzel bir ders oldu. Balkanlar'dan gelen öğrenci arkadaşlarımız ülkelerine döndüklerinde öğrendiklerini uygulayabilecek düzeye geldiler. Türk kültürünün önemli bir yiyeceği olan bu lezzeti de öğrendiler. 9/8'lik bir ders oldu. Bu gün kendi yaşamımdaki yaptığım en renkli işlerden bir tanesi oldu. Balkanlardan gelen kardeşlerimizle tava ciğer dersi işledik. Arkadaşlarımızın gittikleri yerlerde anlatacakları çok güzel anılar olacak. Edirne’de bizim kültürümüzü de tanıma fırsatları oldu. Memleketlerine gittiklerinde kasaptan dana ciğeri alıp evdeki yakınlarına pişirecekler, Edirne tava ciğeri ikram edecekler. Benim için çok güzel bir gündü. Bugün 9/8’lik tava ciğer dersi verdik.” dedi.  

Kosova'dan Açelya Esler ve Batı Trakya’dan gelen Zeynep Yılmaz da, Akademi Rumeli’nin atölyelerinde birçok şey öğrendiklerini belirtiler. Tava ciğerin tadını da çok beğendiklerini söyleyen öğrenciler, atölye çalışmasının çok eğlenceli geçtiğini de ifade ettiler.

banner8
Haberler