REKTÖR TABAKOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından hayata geçirilen 3+1 İşyeri Uygulama Eğitim Sistemine verdiği katkılardan dolayı Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Projenin çok güzel sonuçlar verdiğini ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Evlatlarımızı kurumlarınızda çalıştırıyorsunuz. Onların da memnuniyeti yüksek. Baştan itibaren hep yanımızda olduğunuz için teşekkür etmek istedik.” dedi. Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan da, “Bu proje, Türkiye’deki sayılı projelerden bir tanesi. Elimizden geldiğince biz de destek olmaya çalıştık ve olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü ile Özel Trakya Hastanesi işbirliğinde gerçekleştirilen 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi Sistemi oluşturulmuştu. Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilerin 4 dönemlik eğitim sürelerinin 1 dönemini iş yerinde geçirmesini içeren projenin verdiği güzel sonuçların ardından, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan ve Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baran Yazgan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Teşekkür ziyaretine Rektör Tabakoğlu’nun yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Dr. Öğt. Üyesi Hayati Hayati Arda, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğt. Üyesi Barış Özkapı da katıldı.

TABAKOĞLU: “ÖZEL TRAKYA HASTANESİ’NE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yapılan projelenin çok faydalı olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, “Biz öğrencilerimizi sahaya gönderdik ve geri dönüşümleri alıyoruz. Herkes de çok büyük bir memnuniyet var. Bu yolculukta Özel Trakya Hastanesi her zaman yanımızdaydı ve destekçimiz oldu. Hastane tarafından bütün toplantılara katılım sağlandı, toplantılar organize edildi ve sponsor olundu. Baştan itibaren hep yanımızda olduğunuz için teşekkür etmek istedik. Evlatlarımızı kurumlarınızda çalıştırıyorsunuz. Onların da memnuniyeti yüksek. Böylece üniversite, sanayi ve özel sektör bir araya gelmiş oluyor. Bu vesileyle teşekkür ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TABAKOĞLU: “BABA ÜNİVERSİTE OLALIM İSTEDİK”

Rektör Tabakoğlu, göreve geldiğinde uluslar arası öğrenci sayısının bin 700 olduğunu belirterek, “2 yıl içerisinde 3 bin 300’e çıkarttık. Bu seneki kontenjanlarımız 2 bin 500. İlk geldiğimizde 700 kontenjan vardı; önceki sene bin 500 kontenjan açtık. Bu sene 2 bin 500 kontenjan açtık. Mezunları da saydığımızda ciddi bir artış olduğu görülüyor. ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ diye bir kampanyamız var, biliyorsunuz. 3 senedir ayda 300 lira küçük bir miktar ama 200 çocuğa karşılıksız burs verilebilir. Hayırseverlerden alıyoruz ve ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtıyoruz. Onu nasıl yapıyoruz; çocuklara burs vereceğiz diye bir duyuruda bulunuyoruz. Onlardan bir talep formu istiyoruz. Bu formlarda aile durumlarını, maddi imkanlarını ve derslere olan ilgilerini soruyoruz. Ondan sonra bilgisayar mühendislerimiz bir çizelge oluşturuyorlar. Puanı en yüksek olanları saptıyorlar. Anne-babası olmayan tüm çocuklara verdik. Biz ‘baba üniversite’ olalım, dedik. Babası olmayıp, ihtiyacı olduğunu belirten bütün çocuklara burs verdik. Bir de anne-babası ayrı olan tüm kız çocuklarına verdik. Böyle bir öncelememiz oldu. Sonrasında da sırayla en çok ihtiyacı olanlara verdik. Elimizdeki parayı dağıtıyoruz. Geçen sene bin başvuru oldu; 800’üne bir şey yapamadık. O kadar imkanımız vardı. Çocuklar part-time çalışabilsin diye bir çalışmamız var. Çeşitli şirketlerle anlaşmalar imzalıyoruz. Sizinle de yapabiliriz. Part-time günde 2-3 saat çalışacak, harçlığını alacak bir program uygulanabilir. Sizden bir talep gelmesi durumunda biz sizlere ihtiyaç sahibi çocukları yönlendirebiliriz. Kurumsal, güvenebileceğimiz şirketlerle bu programı uygulamak istiyoruz. Çünkü çocuklar bize emanet. Sanayi Odaları ve Borsalarla düzenli toplantılar yaptık. Sürekli eğitim merkezi diye bir oluşum ortaya çıktı. Aşağıdan gelen tekliflerle biz, sürekli eğitim merkezi üzerinden faaliyetler yapıyoruz.” dedi.

YAZGAN: “TÜRKİYE’DEKİ SAYILI PROJELERDEN BİR TANESİ”

Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan da, üniversitenin yapmış olduğu çalışmalara her zaman destek olmak istediklerinin altını çizerek, “Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel ve Edirne için ilk diyebileceğimiz bir proje. Türkiye’deki sayılı projelerden bir tanesi. Elimizden geldiğince biz de destek olmaya çalıştık ve olmaya devam edeceğiz. Bunun hem bizler için, hem yaşadığımız kent için, hem de üniversitemiz için bir artı olduğunu düşünüyorum. Bu sene 12 kişi istihdam ettik. 12 kişiden birçoğu bizimle devam edecek. Edirne’yi seven, Edirne’de kalmak isteyen çocuklarımız söz konusu olunca biz de elimizden geldiğince onlara destek olacağız. Yurtdışından gelen çocuklarla ilgili çalışmalarınızı da takip ediyorum. Onunla ilgili de bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yurtdışından gelip imkanı olmayanlara destek anlamında elimizden ne gelirse üniversitemizle birlikte çalışacağız. Şahsen çok önemsediğim bir konu. Bu coğrafyada imkanı olmayan ama okumak isteyen birçok insan var. Siz de bu işe el attınız. Baya da potansiyel artışı var, bildiğim kadarıyla. O konuya biraz kenti de katmak gerekiyor. Bu anlamda elimizden bir şey gelirse destek olmaktan mutluluk duyarız. İnşallah daha uzun yıllar birlikte yeni projeler yaparız.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

banner8
Haberler