“HAKKIMI VERMİYORSAN, ETİKETTEKİ FİYATI İNDİR!”

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, büyük firmaların market rafında süt ve süt ürünlerine zam yaptığını ancak üreticiye herhangi bir zam yapılmadığını ifade ederek, “Benim hakkımı vermiyorsan market rafındaki fiyatı da indir.” dedi.

Suiçmez girdilere yapılan zamlarla birlikte sütün, üreticiye 1 lira 80 kuruş seviyesinde mal olduğunu, süt fiyatının en az 2 lira olması gerektiğini ifade etti. Süte herhangi bir zam olmamasına rağmen büyük firmaların market rafında süt ve süt ürünlerine zam yaptığını söyleyen Suiçmez, “Süt ve süt ürünlerinin fiyatlarını market raflarına yansıttılar. Biz zaten yaptıkları zamdan hakkımıza düşeni istiyoruz.” şeklinde konuştu.

SUİÇMEZ: “EN AZ 2 LİRA OLMALI”
Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, bir litre süt için üreticinin eline geçmesi gereken rakamın en az 2 lira olması gerektiğini söyleyerek, “İşimiz süt ve hayvancılık. Bende üreticiyim. 15 Ekim’de süt fiyatı 1 lira 60 kuruş oldu. Ekim’in 22’sinde ödemeleri yaptık. Yaşanan olumsuz gelişmelerle beraber girdilere ciddi anlamda zam geldi. Yem fiyatlarına son iki üç ayda yüzde 20-30 zam geldi. Haklı olarak süt fiyatlarının revize olması yönünde üreticinin beklentileri ortaya çıktı. Taleplerimizi Merkez Birliği vasıtasıyla, bölge milletvekillerimizle, il başkanlarımızla paylaşıyoruz. Ulusal Süt Konseyi’nin toplanmasını bekliyoruz. Yakın zamanda konsey toplanacak. 1 litre süt için üreticinin eline geçmesi gereken rakam en az 2 lira olmalı. Bu üreticimizi biraz daha çalışmaya sevk edecektir.” ifadelerini kullandı.
SUİÇMEZ: “HAKKIMI VERMİYORSAN, ETİKETTEKİ FİYATI İNDİR”
Suiçmez, süte zam gelmeden büyük firmaların market raflarında süt ve süt ürünlerine zam yaptıklarını belirterek, “Yem sanayicileri geçtiğimiz günlerde kepçeyle alıp kaşıkla vermeye çalıştı. Son iki üç ayda yemin çuvalına 22-23 lira gibi zam geldi. Süte zam olmayacaksa ciddi bir düşüş bekliyoruz. Çuval başına 15 lirasını geri alsınlar. O zaman devam edelim, hesap ortada. 2 Lira olursa kurtarır, üreticimiz ucundan ekmek yer, emeğinin karşılığını alır. Sokak sütüne yönelmede vatandaşımızı haklı buluyoruz. Süte zam gelmeden büyük sanayiciler, firmalar market raflarına satın aldılar bu fiyatlamayı. Süt ve süt ürünlerinin fiyatlarını market raflarına yansıttılar. Biz zaten yaptıkları zamdan hakkımıza düşeni istiyoruz. Kriz çığırtkanları da fırsatçıları ortaya çıkardı. Sütün maliyeti 1 lira 80 kuruş. Topyekün mücadele yapıyorsak eğer benim hakkımı vermiyorsan market rafındaki fiyatı da indir.” dedi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler