İmrak, “Ocak ayının başında yoğunluk vardı, ancak şu an Bulgar ve Yunan turistlerin gelişi kesildi. 26 Aralık’tan itibaren düşüş yaşıyoruz. Bu durum her yıl bu zamanlarda oluyor. Şu anda dinlenme ve yenilenme dönemi olarak değerlendiriyoruz. Nisan ayında tekrar hareketlilik başlayacak. İki ay sonra Ramazan’ın da etkisiyle turizmde canlanma bekliyoruz” dedi.
"GURBETÇİLERİN İLGİSİ MEMNUN EDİCİ"
Yeni yıl tatilinde gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten İmrak, bu hareketliliğin Edirne esnafı için olumlu etkiler yarattığını söyledi. “Bu yıl gurbetçi müşterilerimizle sohbet etme imkânı bulduk. Kısa tatillerde Türkiye’ye gelmeye çalıştıklarını söylüyorlar. Bu bizim için sevindirici bir durum. Sürekli bir hareketlilik olması, kış turizmine de katkı sağlayacak” diye konuştu.
“ZAM ABARTILMAMALI”
İmrak, ciğer ve sakatat fiyatlarında ufak bir artış yaşandığını, Ramazan ayına kadar yeni bir zam gelebileceğini belirtti. Ancak yüksek zamların müşteri kaybına yol açabileceğini vurguladı:
“Biz yüksek zamları hoş karşılamıyoruz. Yükselen maliyetler bize de yansıyor ama makul seviyede bir zam politikası uygulamamız gerekiyor. Aksi takdirde müşteri kaybı yaşanabilir,” ifadelerini kullandı.
Edirne'nin gastronomi turizmi açısından önemine dikkat çeken İmrak, kış döneminde yaşanan durgunluğun kısa süreli olduğunu ve önümüzdeki aylarda turist hareketliliğiyle canlanma yaşanacağını sözlerine ekledi.
Bülent Sarıçiçek