Akgül, düzenlemenin, sendikalarının kararlı mücadelesinin bir sonucu olduğunu belirterek: Güvenlik-İş Sendikası olarak Özel Güvenlik Görevlileri için daha önce Türkiye’de özel güvenlik sektöründe ilk Toplu İş Sözleşmesi, İlk Silah Tazminatı, İlk Banka Promosyonunu imzaladık. 26-30 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nın kabulü, İçişleri Bakanlığı ve Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ile tek tip üniforma, arma ve logo çalışması, postalar halinde çalışma düzeninde 12 saatlik vardiya düzenine geçilmesi, “Özel Güvenlik Her Yerde Görmezden Gelme” başlığıyla yapılan Özel güvenlik kamu spotu gibi çalışmalarla Özel Güvenlik Görevlilerin sesi olmuştuk. Şimdi de “Özel güvenlik görevlilerimizin iş güvencesini artıracak ve yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri sonlandıracak bu düzenleme, sendikamızın verdiği kararlı mücadelenin bir sonucudur” dedi. Daha önce, özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartları, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararı alındığında veya soruşturma açıldığında iptal ediliyordu. Bu durum, sektörde ciddi mağduriyetlere yol açıyordu. Yeni düzenleme ile bu sorun ortadan kalktı.
KOVUŞTURMA ŞARTI ARANACAK
Yeni düzenleme ile yalnızca soruşturma açılmasının kimlik iptaline neden olamayacağını belirten Akgül “Artık kovuşturma şartı aranacak. Casusluk ve gizli bilgilerin ifşası gibi nitelikli suçlarda düzenleme güçlendirilmiş ve ‘devletin güvenliğine’ ibaresi eklenmiş. Bu düzenlemeler, özel güvenlik görevlilerimizin iş güvencesini artırmakla kalmayacak, sektördeki adalet duygusunu da güçlendirecek” dedi.
375 BİN ÖZEL GÜVENLİK
Akgül, düzenlemenin 375 bin özel güvenlik görevlisi için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Bu düzenleme ile yıllardır çözüm aranan bir mağduriyetin önüne geçildi. Artık meslektaşlarımız daha huzurlu bir şekilde görev yapacak,” ifadelerini kullandı. Akgül, özel güvenlik görevlilerinin kamu düzeninin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını ve gece gündüz çalışarak huzur ve düzenin sağlanmasına katkı sağladıklarını belirtti.
Bülent Sarıçiçek