56 ŞEF 101 YEMEĞE İMZA ATTI

"Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" üç gün süren etkinliklerin ardından Turgay Başyayla’nın konseriyle sona erdi. Festival, Edirne’nin yerel lezzetleri ve tarihi atmosferi ile binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Edirne’de düzenlenen ve 3 gün boyunca yoğun ilgi gören "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali," Turgay Başyayla’nın muhteşem konseriyle sona erdi. Festival süresince Saray ve Rumeli mutfağına ait birbirinden özel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer’in de katıldığı etkinlikte, 56 şefin hazırladığı 101 farklı Edirne yemeği, tatlısı ve içeceği tanıtılan ve bir gastronomi şölenine  üç gün boyunca dönüştü.

Binlerce vatandaşın katıldığı festivalde, yarışmalar, atölyeler ve kültürel tanıtımlar yapıldı. Edirne'nin tarihi ve gastronomik zenginliği, farklı şehirlerden gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti. Belediye ve festival paydaşlarına teşekkür eden yetkililer, Edirne'nin "Gastronomi Başkenti" olma unvanını pekiştirdiğini vurguladı.

Festivalin son gecesi, yerel ve ulusal katılımcılara unutulmaz anlar yaşatan Turgay Başyayla’nın konseri ile taçlandı. Festival, geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla birleştirerek ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sundu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler