"TOPRAKTAN SOFRAYA" LEZZET ŞÖLENİ

Edirne'nin ilk gastronomi festivali, tarihi mekânlarda gerçekleştirilen etkinliklerle başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer, festivale dair açıklamalarında, bu kültürel mirası yaşatmanın önemini vurguladı.

Edirne, tarihi ve kültürel zenginliğini gastronomi festivaliyle kutlamaya başladı. Festivalin ilk gününde Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer, etkinliklerin başlangıcında ziyaret ve kortej yürüyüşü ile yer aldı. Mimar Sinan Heykeli önünde düzenlenen "Gaziler Helvası Dağıtımı"nda konuşma yapan Vali Sezer, festivale ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Sezer, "Bugün Edirne’miz için önemli bir günü yaşıyoruz. Edirne'nin tarihi dokusunu ve mutfak kültürünü bu festivalle taçlandırıyoruz. 'Topraktan Sofraya' kitabımız, köylerimizdeki emekçi kadınlarımız ve 60’a yakın şefin katkılarıyla hazırlandı. Bu festival ile kültürel mirasımızı tanıtarak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz," dedi.

Festivalde, yerel ve Balkanlar'dan gelen şeflerin katılımıyla Edirne mutfağına özgü lezzetler sunulacak. Üç gün sürecek etkinlikte, tadım stantları, yemek yarışmaları, konserler ve "Rumeli'den Esintiler" adlı defile gibi pek çok renkli aktivite yer alacak. Festival, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde müzik ve gastronomi etkinlikleriyle devam edecek.

Vali Sezer, festivalin tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak ve yerel işbirliklerle düzenlendiğini, bütçenin yerel imkânlarla sağlandığını vurguladı. Ayrıca, “Edirne menüsü” adı altında belli restoranların menülerine yöresel tatların ekleneceğini duyurdu.

Festival, Pazar akşamına kadar sürecek ve Edirne'nin kültürel ve gastronomik zenginliklerini ziyaretçilere sunmayı hedefliyor.

Mert Hamarat

banner8
Haberler