BALKANLI’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 101. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Balkanlı, mesajında Cumhuriyet’in, Türk milletinin en büyük kazanımı olduğunu ve Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğunu vurguladı.

Başkan Balkanlı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndaki ilk 4 madde, değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Tüm dış güçlerin baskılarına ve içerideki hainlerin oyunlarına rağmen bu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Bu inançla, Cumhuriyetimizi yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.”

Başkan Balkanlı, Cumhuriyet’in kurulmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü kutlarken, tüm Edirne halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler