BAŞKAN AKIN’DAN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, Cumhuriyet Bayramı'nın 101.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gencan Akın, Cumhuriyet yolunda yürümekten asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Başkan Gencan Akın, Türkiye'nin 101 yıl önce özgürlük ve bağımsızlığa kavuştuğunu, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin tarihe altın harflerle yazıldığını belirterek, yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

Kıymetli Edirneliler, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu, özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğu o büyük günün 101. yıl dönümünü kutlamanın onuru ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, sadece bir rejim değil, bir diriliş, bir uyanış, bir milletin özgürlüğe adanmış mücadelesinin zaferidir! 29 Ekim 1923’te atılan bu adım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve milletimizin sarsılmaz iradesiyle yazılan tarihimizin altın sayfasıdır.

29 Ekim 1923 yalnızca bir tarih değildir; milletimizin küllerinden yeniden doğduğu, bağımsızlığın ve özgürlüğün ilmek ilmek dokunduğu, halkın iradesinin en yüksek sesle yankılandığı bir devrimin adıdır. Cumhuriyet; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden her bireyin özgürce yaşadığı, eşit haklara sahip olduğu bir yaşamın teminatıdır.

Cumhuriyet, kadınların cesaretidir, gençlerin umududur, çocukların hayalleridir! Cumhuriyet; kadınlara yeni ufuklar açan, gençlerimize hayallerini gerçekleştirme cesareti veren, çocuklarımıza özgür yarınlar inşa eden bir devrimdir. Bugün Edirne’de eğer kadınların ve gençlerin sesi daha güçlü çıkıyorsa, toplumda herkes hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanabiliyorsa, bu Cumhuriyet’in zaferidir! Bugün Edirne’de bir kadın devrimi gerçekleştirdiysek, işte bu, Cumhuriyetimizin bize sunduğu fırsatlar sayesindedir.

Ancak bizi yaratmak istedikleri terör ortamıyla korku ve kaosa sürüklemek isteyeler oluyor. Son olarak Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısı hepimizi yasa boğdu. Bilinsin ki, bu ülkenin her bir ferdi, Cumhuriyet’in aydınlık değerleri etrafında kenetlenmiş ve teröre karşı dimdik durmaktadır. Terörü lanetliyoruz. Teröre asla boyun eğmeyecek, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kazanımlarını her türlü tehdide karşı savunacağız.

Sevgili Edirneliler, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yepyeni başlangıçlara hep birlikte imza atacağız. Bu yüzyıl, kadınların hak ettiği değeri aldığı, gençlerin hayallerinin gerçeğe dönüştüğü, herkesin eşit haklarla ve özgürce yaşadığı bir Türkiye’nin inşa edildiği bir dönem olacak. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, kadınlar artık sadece izleyen değil, karar veren; gençler sadece hayal eden değil, hayallerini gerçeğe dönüştüren olacak. Bizler, Cumhuriyet’in bu yeni yüzyılında daha güçlü adımlar atmak, Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda daha da kararlı ilerlemek zorundayız. Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak, her geçen gün Cumhuriyet’in getirdiği bu özgürlüğü daha da ileri taşımak, kadınların ve gençlerin gücünü topluma yansıtmak için var gücümle çalışıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor, aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Onların bize emanet ettiği bu değerli mirası sonsuza dek yaşatacağız.

Cumhuriyeti koruyacağız, onu daha da yücelteceğiz! Atatürk’ün açtığı bu yolda, Cumhuriyetin ışığında yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz! Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyetin ışığında yürümeye ve onu daha da yüceltmeye kararlıyız! Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler