101 KERE MAAŞALLAH

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101.yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de büyük coşkuyla kutlanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in 101.yılı nedeniyle Pazartesi günü başlayacak kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Pazartesi günü ilk tören saat 13.00'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek. Anıta, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenginin sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstaklal Marşımız okunacak. Anıttaki törene, Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katılacak.

GEÇİT TÖRENİ YAPILACAK

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101.yıldönümü domlayısıyla Salı günü saat 10.15'de Vali Yunus Sezer makamında kutlamaları kabul edecek.

Atatürk Bulvarı üzerinde yapılacak geçit töreni ile kutlamalar devam edecek. Saat 11.00 de başlayacak törende, Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu ve Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın askeri araça binerek tören alanında bulunanların bayramını kutlayacak. Daha sonra, geçit töreni yapılacak.

BELEDİYEDEN FENER ALAYI

Bu arada, Edirne Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101.yıl dönümü dolayısıyla fener alayı düzenlenecek.

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, Salı akşamı saat 20.00'de Şükrüpaşa İlkokulu önünden başmlayacak fener alayının Atatürk Anıtı önüne kadar devam edeceğini, eline Türk bayrağını alan vatandaşları Cumhuriyet Yürüyüşüne davet ettiğini söyledi.

Başkan Gencan Akın, "101 yıl önce temelleri zaferle atılan Cumhuriyeti'mize aynı cesaretle sahip çıkıyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde kararlılıkla yürüyoruz. Edirne halkı olarak tek yüre, Cumhuriyet'imizi daha da ilerine taşımaya ant içiyoruz. Haydi Edirnem. 29 Ekim Cumhuriyet Fener Alayı'nda buluşalım" diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler