TEZGAHLARDA PALAMUT BOLLUĞU

Balık sezonu palamut bolluğuyla devam ediyor, ancak hamsi henüz tezgâhlarda bolca bulunmuyor. Balıkçılar, hamsinin Kasım ayında artmasını beklerken, palamut fiyatlarındaki düşüş dikkat çekiyor.

1 Eylül’de balıkçıların ağlarını denizlere sermesiyle başlayan av sezonu, palamut bolluğuyla devam ediyor. Türk halkının en çok tercih ettiği balıklar arasında yer alan hamsi ise henüz tezgâhlarda az bulunuyor. Edirneli balıkçı Yusuf Çimen, hamsinin Kasım ayında bollaşacağını belirtti.

Çimen, Marmara ve Karadeniz'de palamut ve hamsi avcılığının yoğun olduğunu vurgularken, palamutun şu sıralar bol miktarda avlandığını söyledi. "Palamut avcı bir balık, bu nedenle hamsi gibi küçük balıkları tükettiği için hamsi miktarında azalma görüyoruz" dedi.

Palamut fiyatlarının düşmeye başladığını aktaran Çimen, "Fiyatlar 150 TL civarına kadar indi. Hamsi şu an 300 TL, ancak Kasım ayıyla birlikte fiyatların daha uygun hale gelmesini bekliyoruz" diye ekledi. Balıkçıların umudu ise sezonun ilerleyen haftalarında hamsi, lüfer ve istavrit gibi balıkların da bolca tezgâhlara gelmesi bekleniyor.

Mert Hamarat

banner8
Haberler