TERÖR SALDIRISINA TEPKİ

Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısını kınayarak şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını belirtti. Dernek, TBMM’de terörist başının konuşmaya davet edilmesine de sert tepki gösterdi.

Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. (TUSAŞ)’ın Ankara Kahramankazan’daki tesislerine yapılan terör saldırısını lanetlediklerini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerinin acılarını en derinden hissediyoruz ve kendilerine sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Açıklamada ayrıca, son günlerde TBMM’de terörist başının konuşmaya davet edilmesi ve “umut hakkı” adı altında tecridinin kaldırılması planlarına yönelik derin üzüntü ve şaşkınlık içinde oldukları belirtildi. Dernek, "Gazi Meclisimizin çatısı altında terörist başının konuşmaya davet edilmesi, şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve kamu vicdanını onarılmaz şekilde zedelemiştir. Bu çağrı, şehitlerimizin aziz hatıralarına yapılmış büyük bir saygısızlık, şehit ailelerine yapılan vefasızlıktır" ifadelerine yer verdi.

Edirne Şehit Aileleri ve Gazileri, terör örgütünün muhatap alınamayacağını vurgulayarak, bu tür girişimlerin terör örgütünü meşrulaştırmaktan öteye gitmeyeceğini belirtti. "Umutlarımızı yıkanların 'umut hakkı' olamaz," denilen açıklama, "şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin bedenleri üzerinden pazarlık yapılamaz" denildi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler