GASTROAKADEMİ’DE YENİ DÖNEM AŞÇI EĞİTİMİ BAŞLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 SOGEP programı çerçevesinde Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle yürütülen ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde faaliyet gösteren GastroAkademi’de yeni dönem Aşçı Yardımcılığı Eğitimi, kursiyerlerin katılımı ile 7 Ekim 2024 tarihinde başladı.

Eğitim programı, kursiyerlere hem teorik hem de pratik beceriler kazandırarak mutfak ortamında daha etkili olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Alanında uzman ustaöğretici Berrin Deliormanlı tarafından yürütülen derslerde, temel mutfak teknikleri, gıda hijyeni ve ürün yönetimi gibi konular derinlemesine işlenecek. Ayrıca kursiyerlerin gerçek mutfak koşullarında deneyim kazanmaları için çeşitli uygulamalı çalışmalar gerçekleştirilecek.

İlk modülü Mayıs ayında tamamlanan Aşçı Yardımcılığı eğitiminin, ikinci modülünün sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek ve istihdam edilecek.Böylece gastronomi alanında kariyer hedefleyen genç yetenekler için önemli bir adım atılmış olacak.

Kasım ayının sonunda tamamlanacak eğitim ile bölgedeki işsiz genç nüfusunu azaltmayı amaçlayan eğitim programından başarıyla mezun olan kursiyerler sektörde istihdam edilecek.Bu sayede, mesleki beceriler kazanan kursiyerler kariyerlerinde yeni bir başlangıç yapma şansı bulacaklar.

Ayrıca GastroAkademi Eğitim Mutfağı, 25 Ekim'de Karaağaç Tren Garı'nda düzenlenecek Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nde Trakya Kalkınma Ajansı'nın standında yer alacak. Bu önemli etkinlikte, yeni başvurulara açık olup ilgilenen herkesin katılımlarını bekliyor.

Haber Merkezi

banner8
Haberler