EKK, ERİŞİLEBİLİRLİK GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR

Edirne Kent Konseyi, engelli bireylerin erişim sorunlarını ele almak üzere 2 Kasım’da genel kurul toplantısı düzenliyor. Toplantıda Av. Cansu Korkmaz, “Erişilebilirlik ve Hukuk” üzerine konuşma yapacak.

Edirne Kent Konseyi(EKK), kentteki erişilebilirlik sorunlarını tartışmak amacıyla 2 Kasım 2024 Cumartesi günü bir genel kurul düzenliyor. Saat 13.00’te Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne ait Kel Aliço Konferans Salonu'nda gerçekleşecek olan toplantının ilk bölümünde, kentte yaşayan farklı engelli gruplarının sözcüleri raporlarını sunacak. İkinci bölümde ise Av. Cansu Korkmaz, “Erişilebilirlik ve Hukuk” başlıklı bir konuşma yapacak.

Toplantının son bölümünde, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşacağı bir forum düzenlenecek. Bu etkinlik, Edirne Kent Konseyi’nin Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu tarafından organize ediliyor. Konsey, bu kapsamda Edirne’deki çeşitli kurum ve kuruluşları toplantıya davet etmeye devam ediyor.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, Başkan Yardımcısı Nebahat Çavuş ve Yürütme Kurulu Üyesi Mübessel Yolalmaz, bu süreçte Edirne AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve Merkez İlçe Başkanı Engin Makak’ı ziyaret ederek toplantıya davet etti. Ayrıca, Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcileri de genel kurula katılacak.

Toplantı, Edirne’deki erişilebilirlik sorunlarının çözümü için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Mert Hamarat

banner8
Haberler