AKALIN, “AHLAKI YOK ETTİLER, TOPLUM ÇÖKÜYOR”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, basın toplantısında hükümeti ve partili cumhurbaşkanlığı sistemini sert sözlerle eleştirdi. Akalın, “Dinde ahlakı yok ettiler, toplum ahlaki bir çöküş yaşıyor” dedi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, parti il başkanlığında düzenlenen devir teslim töreninin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Akalın, hükümetin ekonomi, sağlık ve eğitim politikalarını sert bir dille eleştirirken, basın özgürlüğünün ve yerel basının önemine de vurgu yaptı.

Akalın, konuşmasında hükümetin halkın gerçek sorunlarını gündeme getirmek yerine dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığını belirterek, "Ekonomiden emeklilerin durumuna, çiftçiden esnafa kadar herkesin sorunları ortada. Ancak iktidar, gündemi başka yöne kaydırarak anayasa değişikliği gibi konuları tartışmamızı istiyor. Oysa ülkenin gerçek gündemi çok farklı," ifadelerini kullandı.

Milletvekili, basın mensuplarının karşılaştığı zorlukları da dile getirerek, “Yerel basın büyük meşakkatlerle çalışıyor. Dünya Basın Günü’nüzü kutluyorum, Allah yardımcınız olsun” dedi.

Akalın, sağlık sektöründeki sorunlara da dikkat çekerek, özellikle bebek ölümleriyle ilgili yaşanan skandalların üstüne gidilmesi gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nı sorumlu tutan Akalın, “Bu tür olaylar dünyanın başka yerlerinde hükümetleri devirecek kadar büyük skandallardır,” şeklinde konuştu.

Ayrıca siyasette ve toplumda ahlakın kaybolduğunu söyleyen Akalın, “Ahlakı düzeltmek zordur; ekonomiyi, eğitimi düzeltebilirsiniz ama siyasette, dinde ve sağlıkta ahlak kalmadı. İktidar, dinde ahlakı yok etti, dindar nesil yetiştireceğiz derken toplumu ahlaki çöküntüye sürükledi,” ifadelerini kullandı.

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine Eleştiri

Konuşmasında partili cumhurbaşkanlığı sistemine de değinen Akalın, bu sistemi reddettiklerini ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için mücadele ettiklerini vurguladı. "Bu sistemin ülkemize zarar verdiğini görüyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğiz," diyerek partisinin hedeflerini dile getirdi.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler