"BELEDİYELER BİRLİĞİ VİZYONUYLA BÜTÜNLEŞİYOR"

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında Ankara’da gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Encümen Toplantısı’na katıldı.

Birliğin Encümen Üyesi olan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın meclis toplantısından önce Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin ve Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’le birlikte TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelerek görüşme yaptı. Görüşmede başkanlar belediye çalışmaları bilgilendirme yaparak işbirliği konularını İmamoğlu’na aktardı.

Birlik meclis toplantısında konuşan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, birliğin kurumsallaşma çalışmalarına hız verdiklerini, çoğulcu bir şekilde Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirme noktasında ilerici adımlar atmanın başlangıcını yaptıklarını söyledi. Bu noktada bir çok komisyonla birlikte alınacak kararların hazırlığını yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, “Başta yerel yönetim reformu olmak üzere afet, bütçe, plan, ulaşım, tarım ve gıda güvenliği gibi birçok alanda başta üyelerimiz, akademisyenler, belediyelerden uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan komisyonlarla birlikte Birliğimizin alınacak kararların altyapısını oluşturma konusunda özenli bir gayret içerisinde olduğunu ifade etmek isterim. Yurttaşımız belediyelerimizden; okullarımızın, ibadethanelerimizin bakımından onarımına, temizliğinden diğer birçok alana kadar çalışmalarını istiyor. İstihdam ofisleri, öğrenci yurtları, eğitim yardımları, kreşler, belediyelerimizin artık uzmanlık alanına dönüşüyor. Başka hususların da temelde yavaş yavaş bizden istendiğini görüyoruz. Aynı zamanda gelir eşitsizliklerini giderecek, insanımızın kaliteli, ucuz gıdaya erişimini sağlayacak başarılı faaliyetlerin oluştuğunu gördükçe vatandaşımız bu alanda da hepimizden yoğun taleplerde bulunmaktadır." dedi.

Meclis üyelerine TBB’nin yeni vizyonu ile ilgili bilgiler veren İmamoğlu, “Türkiye’ye, belediyelerimize eşit, adil hizmet taahhüdünde bulunuyoruz. Politik saiklerle değil hizmet ve vatandaş odaklı hareket edeceğiz. 2025 mali yılı bütçemizi birim bazlı, yeni birimleri de planlayarak kurguladık. Birliğimizin çalışma yönetmeliğini, kurumsallaşmayı sağlayacak, hizmet kapasitesini artıracak şekilde tasarladık.” diye konuştu.

TBB Encümen üyesi olarak birliğin toplantılarına katılan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın da çok sayıda birlik üyesi belediye başkanının katıldığı meclis toplantısında önemli kararlar alındığını, bunda TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında yaratılan vizyonun önemli rol oynadığını söyledi. TBB olarak tüm belediyelerle eşit işbirliği ve dayanışma içinde olacaklarını belirten Başkan Gencan Akın, “Toplantı boyunca belediyeler arası iş birliğinin güçlendirilmesi, kaynakların verimli kullanılması ve yerel yönetimlerin halka daha etkin hizmet sunabilmesi için atılması gereken adımlar değerlendirildi.” şeklinde konuştu.

TBB Meclis Toplantısı’nda yerel yönetimlerin geleceğine dair stratejik planlar ve mali düzenlemeler masaya yatırıldı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Brüksel’de TBB İrtibat Ofisi Açılması, TBB’nin 2025-2029 Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Yılı Mali Bütçesi yer aldı. Ayrıca Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın ayrılmasıyla boşalan encümen üyeliği için yapılan seçim sonucunda, Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi TBB Encümen Üyeliğine seçildi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler