GELDİ, İCRAATLARINI ANLATTI

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, göreve geldikten sonra yaptığı hizmetleri anlatırken, 31 Mart'ta belediyenin 23 milyon olan borcunu kapamaya çalıştığını, bunun 3 milyonunu ödediklerini söyledi.

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, 31 Mart 2024 tarihinde belediyenin 23 milyon olan borcun 3 milyonunu ödediklerini açıkladı. Vaatlerinin sözde kalmayacağını söyleyen Geldi, bir dönem daha güven tazelemek istediklerini belirterek, "hem borç ödüyoruz, hemde hizmet yapmaya devam ediyoruz. Ben sezim öncesinde ne söz verdiysem onu yapmaya çalışıyorum. Yapamayacağım bir konuda zaten söz vermedik" diye konuştu.

Lalapaşa ilçesinde kendisinden önceki yönetimler tarafından kültürel hizmetler yapılmadığını, halkın bu tür hizmetlerden mahrum bırakıldığını kaydeden Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, göreve geldiği günden itibaren kültürel etkinliklerle öne çıktığını söyledi. Öğrencilere ve kadınlara hizmeti öncelikli hedefleri arasına aldığını kaydeden Geldi, okullarda şenliklerve yarışmalarda düzenlediklerini,  derecelere giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdiklerini anlattı.

Dolmenleriyle tanınan ilçenin tanıtımı için sempozyumlar gerçekleştirdiklerini ve tanıtım için yakın zamanda önemli gelişmeler yapacaklarının ifade eden Geldi, "ilçede kültürel ve sosyal etkinliklerin artırmaya devam edeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ve 27 Kasım Lalapaşa'nın kurtuluşunda çeşitli konserler düzenleyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüm. Belediyenin mehteran takımını bize gönderecek. Ayrıca 2 yıl içinde Göl Baba tesisini hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

"3 MİLYON BORÇ ÖDEDİK"

Belediyeyi 23 milyon borçla devraldıklarını ve 3 milyon borcu ödediklerini anlatan Geldi, gazetecilerle bir araya geldiği sabah kahvaltının ardından yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

"Belediyeyi bizden önceki yönetimden 23 milyon küsür borçla devraldık. Bu süreçte borçların 3 milyon TL sini ödedik. Bunu yaparken de hizmet etmeyi sürdürdük. Bazı projeler içinde para harcadık. Bir yandan önceki dönemden kalan borçları ödüyoruz, bir diğer yandan da projelerimizi hayata geçiriyoruz. Önceki dönem belediye başkanlarının yaptığı gibi vaat edip yapmadan vatandaşlarımızın karşısına çıkmayacağız. Bir dönem daha güven tazelemek istiyoruz"

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler