BAHRİ DİNAR GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) tarafından düzenlenen Bahri Dinar Gazetecilik Ödülleri, Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde yapılan bir törenle sahiplerine takdim edildi. Etkinlikte, gazetecilik mesleğinde çeşitli kategorilerde ödül kazanan basın mensupları onurlandırıldı.

Ödül törenine CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, belediye başkan yardımcıları, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Sekreteri Lütfü Karakaş ve oda başkanları katıldı.

Tören, Bahri Dinar’ın yapay zeka ile hazırlanmış ses kaydının dinletilmesiyle başladı. TGD Başkanı Orhan Doğan, ödül alan gazetecileri tebrik ederek, “Yarışmaya katılan tüm gazetecilerin emekleri boşa gitmedi. Bu tür yarışmalar, gazetecilerin kendilerini geliştirmelerine ve toplumun daha bilinçli hale gelmesine katkı sağlamaktadır,” dedi. Doğan, gazeteciliğin toplumsal rolüne de vurgu yaparak, “Gazetecilik mesleği, toplumun aynasıdır. Bu meslek, toplumsal olayları olduğu gibi yansıtarak kamuoyunu bilgilendirmekte önemli bir rol üstlenmektedir,” şeklinde konuştu.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Sekreteri Lütfü Karakaş, gazeteciliğin zorluklarına dikkat çekerek, “Gazeteciler, toplumun en sevimsiz insanlarıdır. Çünkü yemek yediğiniz insanların, bir gün sonra olumlu ya da olumsuz haberini yapmak zorundasınız,” ifadelerini kullandı. Karakaş, yerel gazetecilerin şehrin tarihini yazdığını ve dijital çağda sosyal medya ile vatandaş gazeteciliğinin yükselişine rağmen yazılı kaynakların öneminin her zaman daha fazla olduğunu vurguladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Bahri Dinar’ın Edirne’ye katkılarını hatırlatarak, yerel gazeteciliğin önemine değindi. Hatipler, “Yerel gazeteler, birçok ünlü insanın geçmişini belgeleyen önemli bir görev üstlenmektedir” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, yerel basının önemine vurgu yaparak, “Sizler bizim için en büyük destekçisiniz. Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz ve sizlerle ilişkimizde şeffaf ve adil yaklaşmayı hedefliyoruz,” dedi.

Son olarak, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, yerel gazetecilerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, Bahri Dinar’ın adının bu ödül töreninde yaşatılmasının ne kadar doğru bir insan olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Törende ödül alan gazeteciler, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşarken, yerel gazeteciliğin önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Dinar’ın arkadaşı Recep Dural, TGD’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek Doğan’a plaket takdim etti. Duygulu anlar yaşayan Dural, pandemi döneminde insanların kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı. Dükkanında hiç kimsenin geri dönmediğini, her kesimden insanlara yardımcı olduğunu ifade etti. Ailesini kaybedenlerin duygularını paylaşarak, Edirne’nin bir dostunu kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi. Dural, Doğan’ın Edirne’ye olan katkılarını ve bu anma etkinliğini düzenleyenlere teşekkür ederek, ruhunun şad olmasını diledi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler