ŞİDDETLE MÜCADELE ÇAĞRISI

Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği’nin düzenlediği toplantıya, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem katıldı. Muhtarlar, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın önlenmesi için acil tedbirler alınmasını talep etti.

Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği, kadın ve çocuklara yönelik şiddet, istismar ve cinayetlerle mücadele amacıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem, Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Yaman ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Genel Sekreteri ve Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarının Türk toplumunu derinden etkilediğini belirterek, "Bizler, aile çatısı altında yaşayan tüm bireylerin huzuru, mutluluğu ve can güvenliğini önemsiyoruz. Türk toplumunun aile yapısı ne kadar sağlam olursa, toplum da o kadar güçlü olur. Sıla ve Narin bebeklerin, Petek, İkbal, Ayşenur ve nice kadınlarımızın ölmemesini istiyoruz. Edirne’nin tüm muhtarları olarak benzer acıların tekrar yaşanmaması için derhal gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

YAZGAN "YASALAR CAYDIRICI OLMALI"

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ise Edirne'nin çocuk ve kadın cinayetlerinin en az yaşandığı bir şehir olduğunu vurguladı. Yazgan, "Bizim şehrimiz, birbirini seven ve eğitimli insanların yaşadığı bir yer. Bunun tüm ülkemize yayılmasını istiyoruz. Ancak mevcut iktidarın politikaları nedeniyle eğitimde geride kaldık ve işsizlik artış gösterdi. Eğitimle bu sorunu çözemiyoruz, yasalarla da çözemiyoruz. Artık adalet istiyoruz. Adalet yasalarının caydırıcı olmasını talep ediyoruz. Bu yasalar sayesinde sorunların önüne geçmek mümkün olacaktır" diye konuştu.

Mert Hamarat

banner8
Haberler