EBİS'TEN CUMHURİYET KUPASI YOL YARIŞI

EBİS organize ettiği ve geleneksel hale gelen Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı, 27 Ekim 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yarışa katılım ücretsiz olup, bisiklet lisansı olan sporcular başvurabilecek.

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) tarafından organize edilen ve bu yıl 15. kez düzenlenecek olan Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı, 27 Ekim Pazar günü Edirne’de bisiklet severleri bir araya getirecek. EBİS Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt, amatör ruhla düzenlenen bu etkinlikle bisiklet sporunu her kesime sevdirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, hiçbir maddi çıkar gözetmeden faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Yarış, Edirne Valisi Yunus Sezer’in himayelerinde; Türkiye Bisiklet Federasyonu, Edirne Belediyesi, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilecek. 76 kilometrelik parkurda düzenlenecek yarış, saat 09.00’da başlayıp 12.00’de sona erecek. Kategoriler ise büyük erkekler, master erkekler ve kadınlar olarak belirlendi. Yarışın hakemliğini Bisiklet Federasyonu belgeli ve EBİS üyesi 4 hakem üstlenecek.

Yarışın ödül töreni 12.30’da yapılacak ve dereceye giren sporculara Trakya Üniversitesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Uzunköprü tarafından özel tasarlanmış madalyalar ile genel klasman birincisine özel bir kupa verilecek. Ayrıca, genel klasman birincisi Cumhuriyet altını ve bir adet bisiklet kazanacak. İlk üç dereceye giren sporculara ise yarım, çeyrek ve gram altın ödülleri sunulacak.

Organizasyon, 40 gönüllü ve bu yıl ilk kez uygulanan çip sistemiyle yapılacak. Bugün itibarıyla 140 sporcunun kayıt yaptırdığı yarış için kayıtlar 24 Ekim  Perşembe saat 23.59'da sona erecek. Tüm sporculara başarılar dileyen EBİS, halkı bu büyük organizasyona davet etti.

Mert Hamarat

banner8
Haberler