GASTRONOMİ FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

Saray ve Rumeli Mutfaklarında bulunan yemeklerinin gün yüzüne çıkarılmasının ardından, Edirne Valiliği tarafından kentte ilk kez Gastronomi Festivali düzenlenmesi için çalışmalarda sona gelindi.

Vali Yunus Sezer'in bir süre önce başlattığı çalışmaların ardından Saray, Rumeli ve Trakya Bölgesi'nde yapılan geleneksel lezzetler gün yüzüne çıkarıldı ve "Topraktan Sofraya Edirne" isimli bir kitap oluşturuldu. Valilik tarafından bastırılan kitapta bölgenin yemeklerinin tarifleri ve görsellerine yer verildi.

Önemli projenin tanıtımı amacıyla 25-27 Ekim tarihleri arasında Karaağaç'ta Edirne'nin ilk "Gastronomi Festivali" gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Edirne'nin eşsiz Saray ve Rumeli mutfağını köy köy gezerek, bir yıllık titiz bir çalışmanın ardından 101 farklı yemeği reçeteleri ve tarifleriyle bir araya getirdik. Şeflerimizin önderliğinde bu lezzetleri sadece kitaplaştırmakla kalmadık, aynı zamanda çekimlerle de kayıt altına aldık.Şimdi ise bu önemli projeyi Edirne'nin ilk Gastronomi Festivali ile taçlandırıyoruz. 25-27 Ekim tarihlerinde, tüm hemşerilerimizi Karaağaç'ta bir araya gelmeye ve bu eşsiz lezzetlerin tadını birlikte çıkarmaya davet ediyoruz"

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler