PAZAR KOMŞUYA GÜZEL

Her hafta Cuma günü açılan Ulus Pazarı'na yine binlerce Bulgar turist adeta akın etti. Özellikle döviz kurlarındaki yükseliş, Bulgar vatandaşlarının Edirne'de alışveriş yapmasını daha cazip hale getirdi. Pazar yerleri ve otoparklar sabah saatlerinden itibaren dolarken, Bulgar turistlerin yoğunlukla kışlık giyecek alışverişi yaptığı gözlendi.

Pazar esnafı, Bulgar turistlerin döviz kuru avantajından faydalanarak büyük ölçüde kışlık giysi, ayakkabı ve ev tekstili ürünleri aldığını belirtti. Döviz kurunun yüksek olması, turistler için Türk Lirası karşısında daha fazla alım gücü anlamına geliyor. Bu durum, hem esnafı hem de yerel ekonomiyi olumlu yönde etkiledi.

OTOPARKLAR DOLDU TAŞTI

Pazar alanına gelen turistlerin sayısının artmasıyla birlikte otoparklar doldu, çevre esnafı da bu yoğunluktan nasibini aldı. Lokantalar, kafeler ve çeşitli hediyelik eşya dükkanlarında da hareketlilik gözlendi.

Son yıllarda Bulgar vatandaşlarının Edirne ve sınır şehirlerindeki  pazarlara ilgisi artmış durumda. Döviz kurunun yüksek seyretmesi, bu ilgiyi daha da körüklüyor. Uzmanlar, bu hareketliliğin yerel ekonomiye katkı sağladığını ve Bulgar turistlerin getirdiği dövizle ticaretin canlandığını vurguluyor.

TUR OTOBÜSLERİNDE ARTIŞ

Pazar esnafı ve bölgedeki iş sahipleri, bu hareketliliğin devam etmesini ve kış aylarında da sürecek olan turist akınının esnafın yüzünü güldüreceğini umut ediyor.

Kendi araçlarıyla gelen turistlerin dışında Edirne'ye çok fazla sayıda tur otobüsüde giriş yaptı. Otobüslerle alış veriş yapmak için gelen Bulgar turistler, büyük marketlerdende alış veriş yapmayı ihtal etmedi. Market yakınlarındaki alanlar tur otobüsleri ile doldu.

YERLİ HALK BAKIYOR

Bu arada döviz kurundaki artış nedeniyle Edirne'ye akın eden turistler, otobüs ve özel araçlarının bagajlarını aldıkları eşyalarla tıka basa dolduruyor. Yerli vatandaş fiyatların yüksek olmasından yakınırken, alış veriş yapamadıklarını, çarşı pazarda fiyatları görünce sadece bakmakla yetindiklerini söylüyor.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler