"EDAK VE BELEDİYE EL ELE"

Edirne Belediyesi ve EDAK, afet yönetimi ve yardım faaliyetlerinde iş birliği yapmak üzere protokol imzaladı. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Bu iş birliği Edirne’yi daha güçlü bir şehir yapacak” dedi.

Edirne Belediyesi ile Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) arasında iş birliği protokolü, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, EDAK Başkanı Ilgaz Çakıcı ve dernek üyeleri katıldı.

EDAK Başkanı Ilgaz Çakıcı, açılış konuşmasında, “Belediye olarak verdiğiniz sözleri fazlasıyla yerine getiriyorsunuz. Edirne’de 25 yıldır faaliyet gösteren derneğimiz, ülke genelinde afetlerde vatandaşlarımıza yardım elini uzatmıştır. Bundan sonra Edirne Belediyesi ile iş birliği yapmak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ise, EDAK ile yapılan bu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Edirne’de yürüttüğünüz çalışmaları yakından takip ediyorduk. Şimdi belediyemizin de bu çalışmaların bir paydaşı olması bizleri mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da deprem bölgesini ziyaret ettik. Oradaki vatandaşların zor koşullarına şahit olduk ve desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu iş birliği ile Edirne olarak afetlere karşı daha hazırlıklı olacağız” diye konuştu.

Akın, Edirne’de uygulanacak Avrupa Birliği projesi ile şehrin daha güçlü hale geleceğine inandıklarını belirterek, olası afetler için ön hazırlık çalışmalarının hızlandırıldığını ve Edirne’nin bu alanda örnek bir şehir olmayı hedeflediğini vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol imzalanırken, EDAK Başkanı Çakıcı, Belediye Başkanı Akın’a bir baret hediye etti. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler