ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLANDI

Edirne’de 17 Ekim Astsubaylar Günü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kuruluş yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

TEMAD Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk anıtında çelenk töreni ve Saraçlar caddesinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, Saadet Partisi İl Başkanı Av.Sinan Tekin, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve TEMAD üyeleri ile aileleri katıldı.

TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende  konuşan Bildiş, Astsubaylar Günü’nü kutlarken; “Her 17 Ekim de Edirne'de Astsubaylar Gününü coşku ile kutluyoruz. Ancak bugün Trakya şubelerimizin de katılımı ile 17 Ekim bizim için çok daha anlamlı oldu. Trakya bugün burada tek vücut, tek yürek oldu. 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladığımız TEMAD, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan emekli olmuş astsubaylar ve ailelerinden oluşan, özel kanun hükümlerine göre kurulmuş kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye genelinde 100 şubeye ulaşmış ve büyümeye devam eden TEMAD, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Astsubayların meslek hayatları boyunca "Mevzubahis vatansa gerisi tefarrattur" ilkesi ile nerede görev verilirse yerine getirdiklerini belirten Bildiş, özlük haklarının verilmesini talep etti. Bildiş, İsrail'in saldırılarınada işaret ederken, "Yakın coğrafyamızda akan kanın ve adaletsiz savaşların bir an önce son bulmasını diliyor ve buna sebep olanları da şiddetle kınıyoruz. Bölgemizdeki gelişmeler bize güçlü bir ordunun, milli birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Savunma sanayinin ve teknolojinin milli olması artık kaçınılmaz bir zorunluluk olmuştur. Milli imkânlarımızla geliştirilen ve kendisinden övgüyle bahsettiren savunma sistemlerimiz ve bunları büyük ustalıkla kullanan meslektaşlarımız dosta güven, düşmana korku salmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Aydan Bildiş'in konuşmasının ardından oluşturulan kortej Saraçlar Caddesi'nde Edirne Bandosu eşliğinde yürüyüşe geçti. Kortej yürüyüşüne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın'da katıldı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler