T.Ü.'NDE “TÜRKOLOJİ NEDİR, NE DEĞİLDİR?” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, “Türkoloji Nedir, Ne Değildir?” konulu bir konferans düzenledi. Konferansın konuğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya’ydı.

Programda, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak kültür, sanat, dil ve edebiyat programlarını önemsediklerini ve bu kapsamda alanında uzman isimleri ağırlayarak pek çok program düzenlediklerini ifade etti. Topaloğlu, dikkate değer çalışmaları ile dünya Türkolojisi’ne yön veren isimlerden Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya’yı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ardından Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli bir konuşma yaptı. Konuşmasında Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya’nın konuşmasının hem kendileri hem de öğrencileri için bilgilendirici olacağını söyledi.

Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya konuşmasına, Türk dilinin tarihî devirleri hakkında bilgi vererek başladı. Ardından Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dilinin coğrafi sınırlarını belirterek her iki Türk dili sahasına dair açıklamalar yaptı. Sertkaya, Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dili denildiğinde neyin anlaşılması gerektiğini geniş bir şekilde izah etti.

Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya, öğrencilere hitaben iyi bir Türkolog olmak için çok sıkı ve disiplinli çalışmak gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Haber Merkezi

banner8
Haberler