ANAOKULU'NDA YANGIN TATBİKATI

Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı Afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek, "Afete Hazırlık" konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla Edirne Nilüfer Hatun Anaokulu, 13 Ekim Dünya Afet ve Risklerini Azaltma Günü nedeniyle farkındalık oluşturan bir tatbikata imza attı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Erlerinin ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü MEB AKUB Arama Kurtarma Biriminin katılımı ile  16 Ekim 2024 Çarşamba Günü saat 10.00'da gerçekleştirilen tatbikat, okulda yaşanan temsili yangın nedeniyle tahliye sireninin çalmasıyla başladı. Sınıflarından çıkan öğrenci ve öğretmenler, toplanma merkezinde toplandı. Okula gelen itfaiye ekipleri,  bahçede yakılan alevlere müdahale etti.

Yapılan tatbikatın ardından İtfaiye Amiri Fatih Yavaş ve MEB AKUB Lideri Serhat Üretmen tarafından öğrencilerimize 112 Acil Çağrı Merkezi'nin önemi ve afet anında neler yapılması gerektikleri konusunda bilgi verildi. Ayrıca, ekipler tarafından okulda görev yapan öğretmen ve destek personeline yangın tüpünün kullanımı konusunda eğitim verildi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler