ÇALIŞKAN "KIZ VE KADIN CİNAYETLERİNİ UNUTMADIK"

YRP İl Başkanı Hakan Çalışkan, Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kız çocukları ve kadın cinayetlerini unutmadıklarını, tüm çocukların cinsel istismar ve her türlü ihmalden korunması gerektiğini söyledi.

Çalışkan,  “Bizler ne Narin’i unuttuk ne Sıla bebeği ne Şeyda komiseri ne İkbali ne de Hilal’i. Kız çocuklarımızın ve tüm çocuklarımızın her türlü ihmal ve istismardan korunarak özgürce büyüyebileceği bir dünya diliyoruz. İstismara, şiddete ve buna benzer suç olaylarında cezaların arttırılması gerekliliğine inanıyoruz. İdam cezasının en kısa zamanda gündeme gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

YRP İl Başkanı Hakan Çalışkan, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yapığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü bir kutlama değil, ayrımcılık, ihmal ve istismarlara karşı, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla bir mücadele bir farkındalık günüdür. Bilindiği gibi, 11 Ekim Günü Türkiye, Kanada ve Peru’nun girişimleri sonucunda Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenmiştir. Bizler ne Narin’i unuttuk ne Sıla bebeği ne Şeyda komiseri ne İkbali ne de Hilal’i. Kız çocuklarımızın ve tüm çocuklarımızın her türlü ihmal ve istismardan korunarak özgürce büyüyebileceği bir dünya diliyoruz. İstismara, şiddete ve buna benzer suç olaylarında cezaların arttırılması gerekliliğine inanıyoruz. İdam cezasının en kısa zamanda gündeme gelmesini istiyoruz”.

Gazze’de yaşananlara katliamlara da  dikkat çeken Çalışkan, “Dünya’nın gözü önünde soykırımda devam etmektedir. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 17.000 çocuk şehit edildi. Doğu Türkistan’da Çin rejimi ülkeye sloganıyla yaklaşık yarım milyon Uygur Türkü çocuğu kamplara hapsederek onları asimile etmeye şiddete maruz kalmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler