SUİÇMEZ, "BİRİNCİ DERECE TARIMSAL ÖRGÜT BELGESİNİ ALAN TEK BİRLİK OLDUK"

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne’de tarımsal faaliyet gösteren kooperatifler ve birlikler arasında birinci derece tarımsal örgüt belgesi almayı hak eden tek birlik olduklarını açıkladı.

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, birliğin tarımsal faaliyetlerini ve başarılarını basın toplantısında değerlendirdi. Suiçmez, Edirne’de birinci derece tarımsal örgüt belgesi almaya hak kazanan tek birliğin Edirne Süt Üreticileri Birliği olduğunu belirtti. Bu belgenin, Cumhurbaşkanlığı kararı ve Tarım Bakanlığı’nın belirlediği 24 kriter üzerinden değerlendirildiğini ifade eden Suiçmez, “Bu belge, Edirne’de tarımla ilgili faaliyet gösteren diğer örgütler arasında yalnızca bize verildi. Trakya genelinde ise bu belgeyi almaya hak kazanan üç birlikten biriyiz” dedi.

Yeni destekleme modelinin detaylarını da açıklayan Suiçmez, bu belgeyi alan örgütlerin üyelerine çift kat destek sağlanacağını ve süt desteklemelerinde ilave katsayılar uygulanacağını belirtti. Üreticilere sağlanacak bu faydaların resmi kararnamede yer aldığını vurgulayan Suiçmez, “Bu belge, birlik olarak üreticilerimize daha fazla destek sağlama imkânı sunuyor. Tüm üreticilerimizi bu desteklerden faydalanmak için birlik üyesi olmaya davet ediyoruz” diye konştu.

Mert Hamarat

banner8
Haberler