BELEDİYEDEN TOHUM DESTEĞİ

Edirne’de tarımı ve üreticiyi desteklemek, bereketli topraklara tekrar hayat vermek amacıyla bir süre önce Belediye Meclis Kararı ile kurulan Edirne Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce kırsal mahallelerdeki çiftçilere kışlık ıspanak tohumu dağıtıldı.

Üreticinin her zaman destekçisi olacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Tarım cenneti Edirne’nin bereketli toprakları tekrar hayat bulacak. Hayata geçireceğimiz projelerle üretecimizin yanında olacağız” dedi.

BAŞKAN GENCAN AKIN, “EDİRNE TARIM CENNETİ"

Edirne Belediyesi, kırsal mahallelerde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, kırsal mahallelerdeki üreticilere kışlık ıspanak tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürü Egemen Ilgın, Tarım Komisyon Üyesi Meclis Üyeleri İsmail Sancakçavuşu ve Sergen Kuru kırsal mahalleleri ziyaret ederek, üreticilere birebir tohum dağıtımı yapıldı.

"MATADOR" TAM NOT ALDI

Dağıtımı yapılan “Matador” cinsi geniş yapraklı ıspanak tohumları, üreticilerin kış aylarında da tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri adına önemli bir adım oldu. Üreticilerin ihtiyaçlarına ve ekim alanlarının büyüklüğüne göre 150 gram ile 15 kilogram arasında gerçekleştirilen tohum desteği, üreticilerden de tam not aldı.

Kırsal mahallelerdeki üreticilere verilen desteğin önemine vurgu yapan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, şöyle devam etti:

 “Edirne, adeta bir tarım cenneti. Bereketli topraklarıyla ülkemizin önemli bir tarım merkezi. Yeni kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’müz ve Belediye Meclisimiz Tarım Komisyonu üyelerimiz üreticilerimizi nasıl destekleyebileceğimiz konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. İlk olarak kırsal kesimdeki üreticilerimize destek amacıyla ıspanak tohumu dağıtımı yapmaya başladık. Hayata geçireceğimiz projelerle zor koşullarda tarım yapan üreticilerimizin her zaman yanında olmaya; onlarla birlikte geleceğimizi aydınlatmaya, toprağımıza, tohumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler