AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

Her yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı. Hafta nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Tören öncesinde bir araya gelen sporcular 25 Kasım Stadyumundan anıta kadar yürüdü.

 İl Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Yıldırım, sporcular ve öğrenciler, hafta dolayısıyla 25 Kasım Stadyumu önünde bir araya geldi. Burada toplananlar daha sonra belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdüler.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra kürsüye gelen Zekeriya Bayrak günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli sportif etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Edirne'de spor alt yapısını oluşturmak için önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Bayram şöyle devam etti:

 "Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik edilmiş olacaktır. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır.Bakanlık olarak ülkemizin inşasında geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve halkımız için ilimizde özellikle son yıllarda spor alt yapısının geliştirilmesi adına çok önemli hizmetler ve yatırımlar yapılmaktadır. Bu yatırım hamleleri ileride spordaki başarılarımızı artıracaktır"

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler