HAYVAN HAKLARI İÇİN DİRENİŞE DEVAM...

Edirne Kent Konseyi ve hayvan hakları dernekleri, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişikliklerin iptali için Saraçlar Caddesi'nde 65 gündür oturma eylemi yapıyor. Toplanan 2327 imza, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne iletilmek üzere gönderildi.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Gözde Kirezci, Edirne'de hayvan hakları için 65 gündür devam eden oturma eylemi ve imza kampanyasının, şehirde hayvan haklarına yönelik en geniş çaplı hareketlerden biri olduğunu belirtti. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklere karşı başlatılan bu kampanyada, bugüne kadar 2327 imza toplandı. Ağustos ayında gönderilen imzalardan sonra, Eylül ayında toplanan imzalar da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi.

Kirezci, her akşam 18:00-19:00 saatleri arasında Saraçlar Caddesi'nde tüm yaşam hakkı savunucularıyla bir araya geldiklerini ve bu kanunun iptali için mücadele ettiklerini söyledi. Ayrıca, kampanyanın yalnızca hayvan haklarıyla sınırlı kalmayıp, toplumun çeşitli sorunlarına da dikkat çektiğini vurguladı. Kirezci, "Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat diyerek bu kanlı yasanın iptali konusunda kararlıyız. Anayasa Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz" dedi.

Edirne Kent Konseyi'nin yanı sıra Bir El Bin Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği ve EDSHAYKO Derneği'nin de katılımıyla büyüyen bu kampanyada, gönüllülerin katkılarıyla mücadeleyi sürdürülecek.

Mert Hamarat

banner8
Haberler