15 TEMMUZ PARKI YENİLENİYOR

Edirne'nin en önemli dinlenme alanlarından biri olarak bilinen 15 Temmuz Şehitller Parkı'nın yenilinmesi için bir süre önce başlatılan çalışmalar devam ediyor. Parkın içinde bulunan oturma alanları yenilenirken, ağaçların bir kısmı budanarak güzel bir görüntüye kavuşuyor.

Edirne’de gençlerin ve ailelerin yoğun olarak kullandığı kent merkezindeki en yoğun yeşil alan olan 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı’nda yenileme çalışması tüm hızırya sürürken, yenileme çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı ve alanın eskisinden çok daha güzel bir görünüme kavuşacağı ifade edildi.

Özellikle sıcak havalarda akşamları gençlerin ve ailelerinin yoğun olarak kullandığı ve uzun saatler vakit geçirdiği önemli mekânlardan biri olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı’nda yenileme çalışmasıı vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

Belediye tarafından yapılan düzenlemeler ile birlikte parkın yeşil alanları genişletilecek. Yapılacak kapsamlı çalışma ile yürüyüş yollarının yeniden düzenlenecek, dinlenme alanları daha modern bir görüntüye kavuşacak. Spor alanlarının da artırılacağı parkta estetik olarak da çeşitli peyzaj düzenlemeleri yapılacak.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler