BOSTANPAZARI'NA TUVALET

Edirne Belediyesi, Bostanpazarı’na yaşanan sıkıntıyı gidermek için harekete geçti ve buraya tuvalet yapımına başlandı. Talatpaşa Mahallesi Muhtarlığı Binası yanına, geçtiğimiz hafta inşası başlayan yeni tuvalet, özellikle Bulgaristan’dan gelen misafirlerin yoğun olacağı günlerde vatandaşı rahatlatacak. Kadın, erkek ve engelli bölümleri bulunacak tuvaletin yaklaşık 2 ayda tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Talapaşa Mahallesi’nde bulunan Bostanpazarı mevkii, özellikle komşu ülke, Bulgaristan vatandaşları tarafından büyük ilgi görüyor. Deterjandan, giyime, yiyecek ve içecek ürünlerin toptan ve perakende satışının yapıldığı dükkanların yoğun olarak bulunduğu bölgenin tuvalet sorununa Edirne Belediyesi tarafından el atıldı.

 Geçtiğimiz hafta yapımı başlayan tuvalet binası, Talatpaşa Mahallesi Muhtarlığı’nın hemen yanına olacak. Kadınlar tuvaleti 2 alaturka ve 1 alafranga olacak şekilde planlanırken, erkekler tuvaleti, 1 alaturka, 1 alafranga ve 2 pisuardan oluşacak.  Ayrıca 1 engelli tuvaletinin de bulunacağı projede, tuvaletin hijyeninin sağlanması açısından kullanılan temizlik ürünlerinin depolanacağı bir alanda oluşturulacak.

Özellikle yoğun günlerde yaşanan tuvalet sorununa çözüm olması için inşa edilen tuvaletin işletmesinin henüz belediyeye mi yoksa özel bir işletmeye mi ait olacağı henüz açıklanmadı. Bostanpazarı’na mevkiinin sorununa çözüm olacak tuvaletlerin yaklaşık 2 ayda tamamlanması planlanıyor.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler