ETSO HEYETİ'NDEN KOMŞUYLA İŞBİRLİĞİ GİRİŞİMİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum toplantısına katıldı. Heyet, Stars Zagora Şarap Festivali etkinliklerinde de yer aldı ve burada bulunan iş insanları ile yatırımlarla ilgili görüşmelerde bulundu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Meclis Başkanı Emre Alp ve beraberinde bulunan iş insanları, Plovdiv kentindeki iş forumu toplantısında üniversitedeki adamedisyen ve iş insanları ile bir araya gelerek, 2 ülke arasında yapılacak yatırımlarla ilgili fikir alış verişinde bulundu. Heyet, Filibe Başkonsolosu ve  Türkiye'nin Ticaret Ateşisi ile de görüşme yaptı. Heyette bulunanlar Avgustiade 2024 Stara Zagora Geleneksel Şarap Festivalı etkinliklerinde de yer aldı.

Önemli görüşmelerin yapıldığı ziyaretler sırasında Edirne ve Bulgaristan'ı ilgilendiren projeler hakkında da Bulgaristan yetkililerine bilgiler verildi. Zirayetlerle ilgili Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bulgaristan Heyet programımızın son gününde, Stara Zagora’nın geleneksel festivallerinden biri olan Avgustiada 2024, Stara Zagora Şarap Festivali’ne katılım sağladık. Yöresel şarap üreticilerini ve meraklılarını bir araya getiren festivalin açılışını, Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oleg Stoilov, Stara Zagora TSO Türk Masası Başkanı İsmet Çavuşoğlu ile festivalin resmi konuğu olan Yönetim Kurulu Başkanımız Sezai Irmak gerçekleştirdi. Aynı zamanda şehrin tarihini ve kültürel mirasını da yansıtan önemli bir organizasyon olarak dikkat çeken festival, bölgemizden de birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.Yönetim Kurulu Başkanımız Sezai Irmak, karşılıklı iş birliği alanlarının değerlendirilmesine ve bölgeler arası yeni yatırım fırsatlarının keşfedilmesine olanak sağlayan Uluslararası Ekonomik Forum-Plovdiv 2024’ün ardından, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ve Ticaret Ateşesi Armağan Al ile bir araya geldi.

Nazik ev sahiplikleri için BULTİŞ (Bulgar Türk İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Donka Angelova Koleva’ya ve Bulgar Ticaret Odası’na bağlı Filibe Endüstriyel Derneği Başkanı Yordanka Klyasheva’ya teşekkür ederiz.

BULTİŞ (Bulgar Türk İş Adamları Derneği) tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum-Plovdiv 2024'e, Odamız heyeti ile katılım sağladık.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak’ın ve Meclis Başkanımız Emre Alp’in önderliğinde, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz ile katıldığımız forumda, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Plovdiv Valisi, Arnavutluk Büyükelçisi, Plovdiv Konsolosu, Bulgaristan Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri, Bulgaristan Belediye Başkanları, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Ticaret Ateşesi Armağan Al, Ticaret ve Sanayi Odaları Temsilcileri, İş Adamları Derneği Üyeleri, Üniversite Temsilcileri ve her iki ülkeden birçok iş insanı da yer aldı.

Çeşitli sektörlerden önde gelen iş insanları ile bir araya geldiğimiz ve Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli temaslarda bulunduğumuz forumda, hem mevcut iş bağlantılarımızı güçlendirme hem de yeni iş birlikleri kurma adına görüşmelerde yer aldık".

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler