DEMİR, "DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KAYNAK AKTARILSIN"

Veli-Der Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, deprem bölgesindeki özel okullara yönelik devlet desteğinin, tüm depremzede öğrenciler için kullanılması gerektiğini vurguladı. Deprem sonrası eğitimde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Demir, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan deprem bölgesindeki özel okullara yönelik devlet desteği kararına tepki gösterdi. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in bazı ilçelerinde bulunan özel okullar için açıklanan 24 bin ile 29 bin lira arasındaki destek, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Demir, devlet kaynaklarının, deprem sonrası onarım bekleyen okullar, eğitim materyalleri ve öğretmen atamaları gibi temel ihtiyaçlar için kullanılmadığını belirterek, özel okullara yapılan bu desteğin haksız olduğunu dile getirdi. "Deprem bölgesinde çocuklar çadır ve konteynerlerde eğitim görmeye çalışırken, özel okullara yapılacak bu yardımların önceliği olmamalı. Bu kaynaklar, tüm depremzede öğrencilerin eğitimine ve okulların onarımına ayrılmalıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre, deprem bölgesinde 936 okul ve 11 bin738 derslik kullanılamaz durumda. Yaz boyunca yapılması planlanan onarımlar ve ihalelerin tamamlanmadığını hatırlatan Demir, taşımalı eğitimin sınırlandırılmasının da velileri zor durumda bıraktığını belirtti.

Deprem bölgesinde birçok ailenin çocuklarını okula gönderemediğini vurgulayan Demir, yapılan anketlerde ailelerin yüzde 21,8'inin çocuklarının deprem sonrası okula gitmediğini söylediğini aktardı. Bu durumun, bölgedeki eğitimin geleceği açısından büyük bir sorun olduğunu ifade eden Demir, okul terklerinin arttığını ve çocukların eğitimden kopma riskinin yükseldiğini kaydetti.

Mert Hamarat

banner8
Haberler