OKULLARA 170 TEMİZLİK PERSONELİ ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son girişimiyle Edirne'de okullardaki temizlik sorunu çözülüyor. İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, asgari ücretle çalışacak 170 kişi temizlik görevlisi olarak işe alınacak.

Edirne'de eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda temizlik personeli eksikliği nedeniyle ortaya çıkan sorunlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdahalesiyle çözülmeye çalışılıyor. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 170 kişinin temizlik görevlisi olarak istihdam edileceği açıklandı.

Temizlik görevlisi için çalışmak isteyenlerin başvuru süresi dün itibari ile sona erdi. Görev süresi 1 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan temizlik görevlileri, 28 Mart 2025 tarihine kadar okullarda çalışacak. Görevlendirilen personel asgari ücretle istihdam edilecek.

Geçtiğimiz yıllarda da her eğitim-öğretim dönemi başında İŞKUR üzerinden temizlik personeli alımı yapılmıştı. Ancak, alınan personelin 9 ay boyunca haftada 3 gün çalışıp, aylık 8 bin lira maaş alacaklarını öğrenmesi üzerine yaşanan istifa krizi okullarda temizlik hizmetlerinde aksamalara neden olmuştu. Bu sebeple bazı okul yönetimleri, velilerden maddi destek talep etmek zorunda kalmış, bazı veliler de dönüşümlü olarak okul ve sınıfları temizlemişti.

Yeni alınacak personelin, okulların temizlik hizmetlerinde yaşanan sorunları çözmesi bekleniyor. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, başvuruların yoğun olacağını öngördüklerini ve başvuru şartlarına uygun adayların titizlikle seçileceğini belirtti.

Mert Hamarat

banner8
Haberler