KÖY YOLLARI ASFALTLA BULUŞUYOR

Edirne Özel İdare Müdürlüğü tarafından köylerde başlatılan asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Vali Yunus Sezer, asfaltlama çalışmalarının yapıldığı köylerde incelemelerde bulunurken, yıl sonuna kadar 200 km.lik yolun asfaltlanacağını açıkladı.

Vali Yunus Sezer, bir süre önce başlatılan köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarını yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere merkeze bağlı Elçili Köyü'ne giderek tamamlanan asfalt yollarda incelemelerde bulundu. Vali Sezer, burada vatandaşlarlada bir araya gelerek, yapılan çalışmalarda ilgili bilgiler verdi ve vatandaşların beklentilerini dinledi.

Uzunköprü ilçesine giderek burada incelemelerde bulunan Vali Sezer, daha sonra Değirmenyeni, Hamitli, Çakmak, Sığırcık ve Taşlımüsellim Köylerine geçerek yol yapım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Vali Sezer, "yıl sonuna kadar 200 kilometre yol yapmayı planlıyoruz. Köy yollarımız sıfır asfaltla kaplanıyor. Asfatsız köy bırakmamak için çalışıyoruz. Asfalt çalışmasını yapan ekiplerimize bu zorlu görevleri yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Gece gündüz, sıcak demeden çalıştılar. Hedefimiz köylerimizin tüm yollarını sıfır asfaltla buluşturmak" dedi.

Meriç ilçesinde de asfaltlama çalışmalarının yapılacağını belirten Vali Sezer, köy yollarının bir çok şehirdeki yollardan daha da katileti olduğunu ifade ederken, "Havalar elverdiği sürece asfaltlama çalışmaları devam edecek. Yıl sonuna kadar 200 kilometrelik yolu bitirmeyi hedefliyoruz. 30 yıl süreyle bozulmayacak yolları yapmayı hedefliyoruz. Köy yollarımızın yeni yapılan yolları bir çok yerdeki yollardan daha kaliteli oldu" şeklinde konuştu.

LALAPAŞA'DA İNCELEME

Bu arada, Vali Yunus Sezer Lalapaşa ilçesine de giderek incelemelerde bulundu. Sezer, Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi ile de görüştü.

Sezer, ilçeye bağlı Çallıdere Köyü7nde İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, burada çalışanlardan bilgiler aldı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler