BELEDİYE DİKSİYON EĞİTİMİ VERECEK

Edirne Belediyesi, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla dilin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenliyor.26-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Diksiyon Eğitim Semineri", 7’den 70’e tüm vatandaşlara açık olacak ve her bir seminer 3 saat olarak planlanacak.

Katılımcıların diksiyon becerilerini geliştirmek, etkili iletişim kurmalarına yardımcı olmak ve dilimizin doğru kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenecek seminerler, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda 26-27 Eylül tarihlerinde saat: 18.30’da, 28 Eylül Cumartesi günü ise 15.00’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Seminerde ses eğitimi, telaffuz, vurgu, tonlama gibi konuların işleneceğini ve katılımcıların günlük yaşamlarında ve sosyal ortamlarda daha etkili bir iletişim kurmanın yollarını öğreneceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın,şöyle dedi:

 “Dilimiz, milletimizin en kıymetli hazinelerinden biridir. Bu seminerle, doğru ve etkili iletişim becerilerini geliştirmenin yanı sıra Türkçemizin güzelliklerini daha bilinçli bir şekilde kullanmayı teşvik etmeyi amaçlıyor; tüm vatandaşlarımızı Diksiyon Eğitim Seminerimize katılmaya davet ediyorum”.

Katılım belgeli seminere katılmak isteyenler 213 41 09 numaralı telefonu arayarak rezervasyon yaptırabilecekler.

Haber Merkezi

banner8
Haberler