ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

Edirne Belediyesi tarafından okullarda atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Kampanya sonunda en çok pil toplayan okullara çeşitli ödüller verileceği açıklandı.

Çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesine öncülük etmek amacıyla düzenlenen kampanya, yıl sonuna kadar devam edecek. Öğrencilere tapladıkları atık piller karşılığında eğitim-öğretim gördükleri okullarına basketbol, futbol ile voleybol seti hediye edilecek.

Atıl pil toplama kampanyasıyla ilgili olarak Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, anlamlı kampanyaya büyük ilgi gösterilmesinin beklendiği belirtilirek şöyle denildi:

"Okullar arası atık pil toplama kampanyasını başlatıyoruz. Atıl piller hem doğayı kurtaracak, hem de öğrencilerimize spor ekipmanları kazandıracak. 25 kilogram pil toplayan okula basketbol seti, 20 kilogram pil toplayan okula futbol seti ve 15 kilogram pil toplayan okula voleybol seti hediye edilecektir. Tüm okullarımızı, doğamızı ve geleceğimizi korumak için başlattığımız bu anlamlı kampanyaya davet ediyoruz. Bu konuda okullarımızın İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne başvurmasını bekliyoruz".

Haber Merkezi

banner8
Haberler