BULGAR GELDİ, CİĞERCİLER GÜLDÜ

Gurbetçi döneminin sona ermesiyle birlikte sınır kapılarında yoğunluk azalırken, Edirne'ye Bulgar ve Yunan turistlerin akın etmesi esnafa yaradı. Özellikle ciğerciler gelen turist sayısında önemli artışla birlikte işlerin yoğunlaştığını söylüyor.

Haziran ayında başlayan gurbetçi yoğunluğu, Eylül ayının ortasıyla birlikte sona erdi. Bununla birlikte Edirne'ye gelen turist sayısında önemli bir artış sağlandı. Turistler, hafta sonunun dışında hafta içi günlerde de Edirne'ye akın ederek alış veriş yapmaya başladı. Özellikle Edirne'nin meşhur ciğerinden yemek için gelenlerde restorunları doldurdu. Turist sayısının daha da artış göstermesi beklenirken, üniversite öğrencilerinin de gelmesiyle birlikte Edirne'nin daha da kalabalıklaşması bekleniyor.

İMRAK "YOĞUNLUK SEVİNDİRİCİ"

Uzun yıllardan beri Edirne'de ciğercilik yapan restoran sahibi Kemal İmrak, gurbetçilerin ardından sınır kapılarındaki rahatlıkla birlikte kente gelen Bulgar ve Yunan sayısında önemli artışlar kaydedildiğini, bunun kendilerine de olumlu yansıdığını söyledi.

İmrak, özellikle Bulgar turistinbir süre önce kente gelmemesiyle birlikte yeme-içme sektörü olarak sıkıntı yaşadıklarını, şu an işlerin yeniden toparlandığını belirterek, "Özellikle Bulgar turistler gelmezse olumsuz yönde etkileniriz. Onun için ciğer fiyatlarında dürüst olunması gerekiyor. Mutlaka restoranlarda tarife bulundurulmalıdır" dedi. Kemal İmrak, üniversite öğrencilerininde gelmesiyle birlikte yoğunluğun daha da artacağını ve bunun tüm gıda sektörüne yansıyacağını ifade ederken şöyle dedi:

"Gurbetçiler gitti. Kapılar rahatlayınca özellikle Bulgarlar akın etmeye başladı. Üniversite öğrencileri de gelmeye başladı. Bu bizim için büyük bir avantaj. Şu an memnunuz. Biz işimizi dürüst ve iyi yaptığımız sürece kazanım elde ederiz. Yüksek fiyattan kaçınıp, dürüst davranmak lazım. Herşeyden önce esnafımız kapı önlerine ve içerdeki masasala fiyat koymalı. Gelen insan kesesine göre yediği için fiyatlara dikkat ediyor, sonuçta haklıda. Şunu demek istiyorum, özellikle Bulgar turist gelmezse biz sıkıntı çekeriz. Şu an Edirnemize turist akını olması güzel bir olay. Umarız devam eder".

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler