Başkan Gencan Akın'dan başpehlivana ödül

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, İstanbul Maltepe'de düzenlenen Ulugazi Yağlı Güreşleri'ne katıldı ve başarılı olan pehlivanlara ödül verdi.

Ulugazi Yağlı Güreşleri, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda düzenlenen final müsabakaları ve ödül töreni ile sona erdi. Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, başpehlivan Feyzullah Aktürk'ün ödülünü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, final müsabakalarından önce yaptığı konuşmada, Ulugazi Yağlı Güreşleri'nin sadece bir spor etkinliği değil aynı zamanda kültürel mirasın yaşatılması adına İstanbul'da başlatılan bir gelenek olduğunu söyledi.
Ulugazi Yağlı Güreşleri'nin özel bir hikayesi olduğunu belirten İmamoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1933'te Türkiye ve İtalya takımlarının o dönem Taksim'deki Maksim Salonu'ndaki güreşlerini izlediğini, Türkiye'nin İtalya'ya karşı elde ettiği başarıdan dolayı da 19 Eylül'ün “Atatürk Güreş Günü” ilan edilerek her yıl Ulugazi Yağlı Güreş Festivali'nin düzenlendiğini ifade etti.

GENCAN AKIN "BU MİRASI GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ"
 Belediye Başkanı Gencan Akın, Ulugazi Yağlı Güreşlerini büyük bir coşku ile izdlediklerini belirtirken, şöyle devam etti:
"Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte, Kırkpınar'ın asırlık ruhunu İstanbul'da yankılandıran 4. Ulugazi Yağlı Güreşleri'ni büyük bir coşkuyla izledik. Finalde Feyzullah Aktürk ile İsmail Koç'un nefes kesen mücadelesinde, zafere uzanan isim Feyzullah Aktürk oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Gelenekten aldığımız güçle, Türk güreşine sahip çıkmaya ve bu büyük mirası gelecek nesillere taşımaya devam edeceğiz". Haber Merkezi

banner8
Haberler