Saadet Partisi’nden Kore Gazisi Arif Bacı’ya Ziyaret

Gaziler haftası münasebetiyle Edirne'nin en yaşlı gazisi Arif Bacı’yı evinde ziyaret eden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin; “Kore Gazisi Muhterem Büyüğümüz Arif Bacı Dedemizi ziyaret ettik, elini öptük, hayır duasını aldık.Tarihimiz boyunca kazandığımız tüm zaferler, şehit ve gazilerimizin gösterdiği fedakârlık ve cesaret sayesinde mümkün olmuştur. Bu iki kavram, sadece bireysel kahramanlıkları değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı, milletin birlik ve beraberliğini de simgeler. Bu vesile ile tekrardan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize Rabbimden sağlık ve afiyet diliyorum.” dedi.

Saadet Partisi ,en büyük acılar karşısında bile metin bir şekilde “Vatan Sağolsun!” diyen kahramanlarımızın sorunlarının farkında ve çözmek için hazır olduklarını ifade eden Tekin; “TBMM çatısı altındaki SAADET-GELECEK grubumuz ile her fırsatta Şehit ve Gazilerimizin ve yakınlarının mağduriyetlerini vurgulamakta, itirazlarını güçlü bir şekilde yansıtmaktayız. İlgili STK’larla yapılan değerlendirmeler sonucunda tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimiz temelde; hukuki düzenlemelerdeki yetersizliklerin giderilmesi, mali hak ve yardımların tanınması ve desteklerin artırılması, sağlık ve eğitim desteklerinin genişletilmesi, sosyal hak ve ayrıcalıkların tanımlanması olmak üzere dört başlıktan oluşmaktadır ve toplam 16 çözüm önerimiz hazırdır.” dedi.

Tekin belirlemiş oldukları çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

EKSIKLIKLER, SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLER

1. Hukuki Düzenlemelerdeki Yetersizliklerin Giderilmesi

- Şehit ve gazi ve yakınlarının haklarını netleştireceğiz ve tek kanun kapsamına alacağız. Böylece mevcut kanunlarda yer alan farklı tanımlamalardan kaynaklı sorunların, mağduriyetlerin ve gecikmelerin önüne geçeceğiz.

- Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayanların haklarını tanıyacağız. Sayıları yirmi bine yakın olan ve gösterdikleri kahramanlıkların izlerini taşıyanları gazi olarak tanıyacağız.

- Nüfus kayıtlarında "Şehit" ibaresinin geçmesini sağlayacağız. Şehitlik makamının saygınlığının korunması için vukuatlı nüfus kayıtlarında "ölü" yerine "şehit" ibaresinin geçmesini temin edeceğiz.

2. Mali Haklar ve Yardımların Tanınması ve Desteklerin Artırılması

- Gazilerimizin maaşlarını memur maaşına endeksleyecek ve istisna tutulmasını engelleyeceğiz. Anayasada belirtilen “toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar” ibaresine uygun hale getireceğiz ve mağduriyetleri gidereceğiz.

- Gazi Şeref aylığını memur haklarıyla özdeş hale getireceğiz. Vefat eden muharip gazilerin şu anda sadece eşe kalan şeref aylıklarını bırakılmasını sağlayacağız.

- Şehitler ve Gaziler gününde ikramiye vereceğiz. Şehit yakınlarına Şehitler Günü'nde, gazilere Gaziler Günü'nde ikramiyesi vereceğiz.

-Konut ve kira desteği vereceğiz. Tüm şehit ailelerine ve ihtiyaç sahibi terör gazilerine kira yardımı yapılmasını ve TOKİ kapsamındaki ayrıcalığın aileleri de içerecek şekilde genişletilmesini sağlayacağız.

-Temel ihtiyaç kapsamındaki destekleri genişleteceğiz. Şehit ve gazi ailelerine, su ve elektrik faturalarında tanımlı olan ayrıcalığın doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarda da geçerli olmasını ve oranların artırılmasını sağlayacağız.

3. Sağlık ve Eğitim Desteklerinin Genişletilmesi

- Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağız. Şehit ve gazi ailelerinin sağlık hizmetlerinde yaşadığı sorunları çözeceğiz, devlet ve üniversite hastanelerinde öncelikli statü ve ücretsiz hizmet verilmesini temin edeceğiz.

-. Ortopedik engelli gazilerimizin protez sorunlarının yerinde çözülmesini sağlayacağız. Gazilerimiz, protezlerini yalnızca Ankara’da yaptırmak zorunda kalmakta ve kalitesiz protezlerle mağduriyet yaşamaktadırlar. Gazilerimizin ihtiyaçlarını istedikleri üniversite hastanelerinde giderebilmelerini sağlayacağız.

-. Eğitim desteği kapsamını genişleteceğiz ve miktarını artıracağız. Şehit ve gazi çocuklarına sunulan eğitim yardımlarını kursları da içerecek şekilde genişleteceğiz ve tanımlı miktarı enflasyon göz önünde bulundurarak artıracağız.

-. Üniversitelerde ek kontenjan hakkı tanıyacağız. Üniversite bölümlerinde şehit ve gazi çocuklarına ek kontenjan vereceğiz.

4. Sosyal Haklar ve Ayrıcalıkların Tanımlanması

- İstihdam olanaklarını genişleteceğiz. Şehit ve gazi yakınlarına ve çocuklarına istihdamda öncelik tanıyacak düzenlemeler yapacağız.

-Şehit ve Gazi yakınlarının büro hizmetlerinde istihdam edeceğiz. Kamu kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilmekte olan Şehit ve Gazi yakınlarını büro hizmetleri sınıfına geçireceğiz.

- Yeşil Pasaport hakkı tanıyacağız. Gazilerimize yeşil pasaport hakkı tanıyacağız ve ayrıcalıklarından istifade etmelerini sağlayacağız.

- Yerel yönetimlerin Şehit ve Gazi yakınlarına ve STK’larına desteklerini artıracağız. Şehit ve gazilerimize yerel yönetimler tarafından sunulan desteklerin artırılması, sosyal tesislerde öncelikli ve ücretsiz olarak hizmet verilmesi, Şehit ve Gazi Derneklerine yer tahsisi veya kira desteklerinin sağlanmasını teşvik edeceğiz.

Haber Merkezi

banner8
Haberler