HAMSİ VE PALAMUT ŞÖLENİ BAŞLADI!

Balıkçı esnaflarından Yusuf Çimen, sezonun başlamasıyla birlikte hamsi ve palamut bolluğunun yaşandığını, fiyatların düştüğünü ve halkın balığa olan talebinin arttığını belirtti.

Balıkçı esnaflarından Yusuf Çimen, balık sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahların hareketlendiğini ifade etti. Çimen, “Evet, sezon başladı ve bugün yirminci günümüzdeyiz. Hamsiler bol miktarda tezgahlarda yerini aldı. Palamut da bizi şaşırttı; sezonun ikinci gününde yoğun bir şekilde geldi. İlk başlarda 150 lira olan palamut fiyatı, şu an 100 liraya düştü,” dedi.

Çimen, halkın Karadeniz hamsisine olan talebinin yüksek olduğunu ve bu talebi karşılayabildiklerini belirtti. “Karadeniz hamsisi bekleniyor ve şu an elimizde mevcut. Halkın talebi gayet yüksek ve hepsini karşılamaktayız,” diye ekledi.

Et fiyatlarının artmasıyla birlikte balığa olan talebin de arttığını söyleyen Çimen, “Et pahalı ama balık her zaman daha ucuz. İnsanlarımız et yerine balık yesinler. Balık, et ve tavuk birbirine karıştırılmamalı ama balığın yeri ve keyfi başka,” dedi.

Çimen ayrıca, müşterilerin seçtikleri balıkları pişirip paket olarak alabileceklerini belirtti. “Müşteri istediği balığı burada pişirtebilir ve paket olarak alabilir. Kiloluk veya tane olarak balık pişirip eve götürebilirler,” dedi.

Havaların soğumasıyla birlikte balıkların yağlanmaya başladığını ifade eden Çimen, “Son bir hafta içerisinde havalar soğudu ve balıklar yağlanmaya başladı. Hamsi fiyatları şu an 150-200 lira arasında değişiyor,” diyerek sözlerini tamamladı.

Mert Hamarat

banner8
Haberler