EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Edirne Belediyesi, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun MATRA (Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları) Programı’ndan aldığı hibe ile hayata geçirdiği “Dirençli Bir Toplum İçin Yerelde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesi kapsamındaki çalıştaya ev sahipliği yaptı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine farkındalığı artırmak, yerel yönetimlerin rolünü güçlendirmek ve bu alanda sürdürülebilir adımlar atmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, Yerel Eşitlik Eylem Planının taslağı ve yol haritasının şekli masaya yatırıldı.

Yerel Eşitlik Eylem Planı ile Edirne’de daha adil, kapsayıcı ve eşit bir toplum yaratmak için somut adımlar atmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Belediyemiz ve Hollanda Krallığı Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu programında, hibe olarak uygulamaya koyulduğu, dirençli toplum için yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği projesi kapsamında düzenlediğimiz, yerel eşitlik eylem planı çalıştayımızda; eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler, sağlık ve kadına yönelik şiddet olmak üzere, 6 ana başlıkta belirlediğimiz genel hedeflerimizi ele alacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır” sözünü rehber alarak, toplumumuzun her kesimine yönelik eğitimlerimizi arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Cumhuriyetten sonra büyük kazanımlar elde edilmesine rağmen, bugün gelinen noktada, sorunların büyüyerek devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Edirne Belediyesi olarak, toplumu meydana getiren bütün kesimler arasındaki eşitliği sağlamak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Cinsiyet eşitliği dediğimiz ama ülkemizde, kadın aleyhine var olan eşitsizliği gidermek zorundayız. Hayatın her alanında var olan cinsiyet eşitliğini sağlamak için Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak yerelde daha da çok mücadele ediyor, Edirne Belediyesi olarak daha çok çalışıyoruz. Bu süreçte tüm katılımcılarımızın ve paydaşlarımızın katkıları bizler için büyük önem taşıyor. Hep birlikte, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamdaki yerini güçlendirecek, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edecek stratejiler geliştirecek, şiddetle mücadele ve sağlık hizmetlerine erişim konularında atılacak adımlarımıza da çalışmalarımızda yer vereceğiz. Her zaman dediğim gibi Edirne’de kadınlar bir adım önde olacak. Ortaya çıkan fikirlerin ve stratejilerin, cumhuriyetin kenti; Edirne’mizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum “diye konuştu.

Daha sonra Proje Kapsamında Yerel Eşitlik Eylem Planını hazırlayan Uzman Merve Demircan, Yerel Eşitlik Eylem Planının taslağı ve yol haritası konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler