"ENGELLEMEK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği (EKAMEDER) tarafından düzenlenen “Çocuk Yaşta ve Zorla Evliliklere Karşı Dayanışma Stratejileri Edirne Buluşması”nda, çocuk yaşta zorla evlendirme olgusu ele alındı. Konferansa Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın , Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve  dernek üyeleri de  katıldı.

EKAMEDER Başkanı Şahide Ağaoglu, Narin ve Sıla vakalarını gündeme getirerek, ataerkil toplum yapısının çocuk yaşta evliliklerdeki rolünü vurguladı. Ağaoglu, çocuklara karşı cinsel şiddetin önlenmesine yönelik yapısal ve yasal adımların yetersiz kaldığını belirtti. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının, çocuk yaşta evliliklerin artışını engellemek için kritik olduğunu ifade etti.

Başkan Akın, bu değerli buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen Ağaoglu ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, "Kadınların ve çocukların haklarını savunma noktasında, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz!" dedi.

Konferansta, çocuk yaşta zorla evlendirme ve cinsiyet eşitsizliği konularında kamuoyunun bilgilendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği vurgulandı. Kadınlarla Dayanışma Vakfı temsilcileri, katılımcılarla birlikte çözüm önerileri geliştireceklerini belirtti.

Ağaoglu, "Çocuk yaşta evlendirmeleri engellemek için mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek, toplumun tüm kesimlerine düşen sorumlulukları hatırlattı.

Mert Hamarat

banner8
Haberler