ÖZ, "ANAYASAYA DOKUNMAYIN!"

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın değiştirilemez maddelerine yönelik ifadelerine karşı basın açıklaması yaptı. Öz, "Anayasanın ilk dört maddesi Türk milletinin kırmızı çizgisidir" dedi.

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasa değişikliği hakkında yaptığı açıklamalara karşı sert bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Öz, Yapıcıoğlu'nun anayasanın dördüncü maddesine yönelik sözlerini eleştirerek, "Bu şahıslar, anayasanın dördüncü maddesini kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini zayıflatmaya çalışıyorlar" dedi.

Yakup Öz, anayasanın ilk dört maddesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, "Bu maddeler, milletimizin birliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk milliyetçiliği gibi temel unsurları koruma altına alır. Hiç kimsenin bu değerlere müdahale etmeye hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Öz, Türkiye'nin en önemli meselesinin yeni bir anayasa olmadığını, sığınmacı ve düzensiz göçmen sorunlarının ülkenin milli kimliğini tehdit ettiğini belirtti. "Türk milletinin birliği ve devletimizin bekası için Atatürkçü ve milliyetçi kuruluşlar, anayasanın değiştirilemez maddeleri ve Türk vatandaşlığı tanımı konusunda asla taviz vermemelidir" diye ekledi.

Yakup Öz, Türk milletinin birlik içinde olması gerektiğini belirterek, "Türklüğün bekasını savunmak, milletimizin kutsal emanetlerine sahip çıkmak ve tarihi sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız" dedi. "Ne mutlu Türk'üm diyene!" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Mert Hamarat

banner8
Haberler