"DOĞA KURUYOR!"

Edirne’de Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, İzzet Arseven Kent Ormanı’nda devam eden millet bahçesi projesindeki usulsüzlükleri ve doğaya verilen zararı eleştirerek, kamu zararının sorumlulardan tahsil edilmesini talep etti.

Edirne’de Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapımı süren millet bahçesi projesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Platform Sözcüsü Ziya Gökerküçük, projede meydana gelen ağaç ve bitki ölümleri ile zarar gören yapıların millet bahçesi mevzuatına aykırı olduğunu belirtti.

Gökerküçük, açıklamasında yüzlerce ağacın kuruma nedeninin iktidar temsilcileri ve yerel siyasiler olduğunu öne sürerek, “Söğütlük, bir doğal sit alanıdır ve taşkın sahasındadır. Yasalara aykırı olarak buraya millet bahçesi yapma girişimi başlatıldı. Açtığımız dava sonucu ihale durdurulmasına rağmen inşaat devam etti” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında dikilen ağaçların ve bitkilerin büyük kısmının kuruduğuna dikkat çeken Gökerküçük, yetkili kurumların denetim yapmadığını belirterek, “Projedeki yanlış uygulamalar, kamusal alana ve doğaya büyük zarar verdi. Bu zarar sorumlulardan tahsil edilmelidir” dedi.

Gökerküçük, İzzet Arseven Kent Ormanı’nın halkın kullanımına açılması gerektiğini ve yanlış uygulamalara derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklama, katılımcıların alkışları eşliğinde sona erdi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler